Преизбирането на Иван Гешев за нов главен прокурор премина под

...
Преизбирането на Иван Гешев за нов главен прокурор премина под
Коментари Харесай

Протести За и Против избора на Иван Гешев

Преизбирането на Иван Гешев за нов основен прокурор мина под знака на митинги " За " и " Против ". `Повече от шест часа постройката на Висш съдебен съвет беше обградена от полиция, а инспекции се правеха на особено построени пропускателни пунктове. До напрежение и конфликти сред стачкуващите не се стигна.

Протестът против Иван Гешев стартира в 9 ч сутринта под прозорците на Висш съдебен съвет. Исканията - нова процедура за избор на основен прокурор с повече от един претендент и промени в правосъдната система.

По същото време единствено на няколко метра от постройката на Висш съдебен съвет се чуваха възгласи, " Победа " от поддръжниците на Гешев.

Противниците освиркаха процедурата, издигнаха лозунги и събираха средства за покриване на разноските за озвучителната техника. По обед към постройката на Висш съдебен съвет и колите на жандармерията полетяха яйца и кофички с кисело мляко.

Близо шест часа стачкуващите чакаха в очакване да чуят резултата от гласуването - 20 " за " Гешев, 4 " срещу ".

Защитниците на Гешев бяха отделени в другия завършек на улицата от полиция. Повечето от тях избраха да скрият лицата си и не пожелаха да обяснят наличието си.

След края на съвещанието на Висш съдебен съвет митингите завършиха.
 Висш съдебен съвет гласоподава наново кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор Висш съдебен съвет гласоподава наново кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор
Висшият правосъден съвет гласоподава наново кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Той получи 20 гласа в своя поддръжка, 4-ма бяха срещу. Същият б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР