Украинската гранична служба е открила телата на трима мъже на

...
Украинската гранична служба е открила телата на трима мъже на
Коментари Харесай

Трима украинци се удавиха в река, граничеща с Румъния


Украинската гранична работа е разкрила телата на трима мъже на военна възраст в река Тиса, граничеща с Румъния, съобщи Агенция Франс Прес.

Този маршрут, постоянно се употребява от мъже на военна възраст, с цел да избегнат готовност.

Украйна стегна разпоредбите си за готовност в опит да попълни намаляващите редици на армията.

След нахлуването на Русия на украинските мъже на възраст сред 18 и 60 години е неразрешено да напущат страната и някои от тях прибягват до опити за незаконно бягство, в това число през река Тиса.

" На 6 май в Закарпатска област, покрай румънската граница, от река Тиса бяха извадени телата на трима удавници ", заяви Държавната гранична работа.

Единият от починалите е 20-годишен мъж от Сумска област в североизточната част на страната, а другият е 28-годишен мъж от западната Ивано-Франковска област.

Самоличността на третия към момента не е открита.

Държавната гранична работа на Украйна не можа да удостовери дали триото се е опитвало да избяга, само че спекулира, че мъжете " най-вероятно " са се пробвали да преминат границата незаконно.

Властите нееднократно са предупреждавали за опити за бягство от Украйна.

През януари граничната работа разгласява видеоклип, в който предизвестява, че " пробвайки се да излязат в чужбина, украинските мъже умират в река Тиса, замръзват в планините или стават жертва на измамници ". /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР