Предстоят кървави сблъсъци в Украйна. След новините за мъже от

...
Предстоят кървави сблъсъци в Украйна. След новините за мъже от
Коментари Харесай

Путин праща в Украйна доброволци от Сирия, Запада - наемници от частни армии

Предстоят кървави конфликти в Украйна.

След новините за мъже от целия свят, които са подготвени да се бият на страната на Украйна, съветският президент Владимир Путин също разгласи курс към попълване на съветската войска с доброволци.

Пред Съвета по сигурността на Русия, който заседава през днешния ден, министърът на защитата Сергей Шойгу е оповестил, че 16 000 души от Близкия Изток са подготвени да се включат във военните дейности в Донбас, заяви " Гардиън ".

" Ако видите, че има хора, които желаят по лично предпочитание и не за пари да дойдат да оказват помощ на хората в Донбас, то би трябвало да им дадем каквото изискат и да им помогнем да стигнат до зоната на спора ", е споделил Путин.

В ново послание президентът Зеленски съобщи, че това не са доброволци, а наемници от Сирия, " които въобще не схващат кой на какъв език приказва, кой в каква черква се моли. За нас тази война е отечествена и Путин изправя против нас главорези от Сирия, откакто унищожи и тяхната страна ".

В началото на седмицата в. Washington Post предизвести, че Русия се кани да изпрати сирийци с опит в уличните боеве, с цел да оказват помощ за завладяването на обсадените украински градове, напомня Bloomberg. Агенцията показва, че през 2015 година Владимир Путин изпрати съветски военни в Сирия в поддръжка на президента Башар Асад. Под закрилата на съветските изтребители държавните сили отблъснаха бунтовниците и си върнаха контрола над Алепо.

Путин е декларирал още на Шойгу, че е одобрил хванати от Украйна ракети " Стингър " и " Джавелин " да бъдат предадени на сепаратистките сили в Донбас.

Шойгу упорства за доставките на оръжие, с цел да се увеличи боеспособността на военните в района на фона на доставките на оръжие на западните сътрудници за украинското държавно управление. Пред Путин той показва, че има доста завладяна военна техника, в това число и ракетни комплекси Javelin и Stinger, употребявани за въздушна защита.

В същото време Запада набира наемници от частните военния формирования, които да се бият на страната на Украйна.

Правителството на Украйна започва нов уебсайт, който да помогне за набирането на задгранични доброволци в поддръжка на украинската войска. Новината идва, откакто президентът на Украйна Володимир Зеленски неведнъж прикани хора от целия свят да дойдат в страната и да се причислят към " Международния легион за териториална отбрана на Украйна ".

За основаването на подобен " интернационален легион " се заприказва още на 27 февруари, три дни откакто Русия нахлу в Украйна. Тогава украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба написа в Туитър, че всички искащи да се включат в отбраната на Украйна, могат да се свържат с най-близките до тях посолствата на страната.

В събота от офиса на президента Зеленски оповестиха старта на нов уеб страница, в който " чужденците, които желаят да оказват помощ на Украйна, могат да намерят подробни указания малко по малко по какъв начин да се причислят към справедливата борба с агресора ".

Около 200 наемници от Хърватия са се включили към националистическия батальон в Украйна, е декларирал представителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков, представен от ТАСС.

Той е предизвестил, че всеки чужденец " би трябвало да намерения седем пъти ", преди да се причисли към украинската войска, защото Русия ще му търси " наказателна отговорност, в случай че бъде хванат ".

По този мотив в съветското министерство на защитата в Москва е бил извикан хърватския боен аташе в Русия Желко Аркап, където е бил предизвестен, че Русия знае, че в Украйна са пристигнали хърватски наемници, които се бият в редиците на киевските сили.

Западните наемници, изпратени в помощ на Киев, няма да имат право на статут на военнопленници, съобщи представителят на съветското Министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков.

" Искам публично да подчертая - всички наемници, изпратени от Запада в помощ на киевския националистически режим, не са бойци съгласно интернационалното филантропично право. Те нямат право на статут на военнопленници ", сподели той.

Генералът също по този начин съобщи, че всички набези на задгранични наемници против съветските войски в Украйна са били осъществени с оръжия, доставени от Запада.

Конашенков съобщи, че в случай че бъдат хванати, задграничните наемници ще бъдат подведени под наказателна отговорност.

" Най-доброто, което чака задграничните наемници при задържане, е наказателно гонене. Призоваваме задграничните жители, които възнамеряват да отидат да се бият за киевския националистически режим, да помислят седем пъти, преди да пътуват ", сподели Конашенков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР