Предстоят европейски избори, след които Европа няма да е същата.

...
Предстоят европейски избори, след които Европа няма да е същата.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост

Предстоят европейски избори, след които Европа няма да е същата. Промяната е неизбежна. Европейските жители желаят правдивост, ново начало и промени в Европа. Политиците на статуквото направиха неточности, позволиха безпринципни съюзи, загърбиха ползите на хората, прегърнаха ползите на корпорациите и персоналните си такива. Бюрокрацията окова душата на Европа.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на пленума на партията.

По думите й късогледството на систематичните партии и неналичието на водачество родиха рискови крайни популистки и националистически хрумвания и придвижвания. В тази комплицирана среда ние би трябвало да възстановим изконните полезности на Европа –социална правдивост, взаимност, независимост, равни права и благоприятни условия и достолепие за всички европейски жители. В България сме на прага не просто на следващите европейски избори. Пред нас има опция, действителна опция, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и Българска социалистическа партия. Нашата цел е победа на европейските избори, предварителни парламентарни и спечелването им. Вие идвате от цяла България. Знаете от първо лице какъв брой голяма е нетърпимостта към режима на ГЕРБ и Борисов, съобщи Нинова.

Докато в цяла Европа страните употребяват средствата от европейските фондове за напредък и действителни неща като лечебни заведения, пътища, детски градини, учебни заведения, у нас те изчезват в корупционната пропаст. Сега се образува и европейската прокуратура - специфичен орган за битка с корупцията. Явно и европейските институции дефинират този въпрос като един от най -важните. Мнозина от нас работиха по този въпрос и аз им благодаря. Показахме, че сме добър екип, счита тя.

По думите й Елена Йончева се утвърди като лице на тази борба. Тя получи самопризнание за напъните си на нашия най-висш форум-конгреса. Нейните следствия за корупция доближиха до европейските медии и институции. Тя е в контакт с европейската работа за битка с измамите ОЛАФ, с Генерална дирекция "Конкуренция ", Генерална дирекция "Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МПС " по въпросите на публичните поръчки с европейски средсва. Тя е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско ниво. Не на последно място тя даде вяра на българите, че не всичко е изгубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България. Можем да обединим напъните си - тя там и ние тук дружно да продължим тази борба. Елена съчетава в себе си качествата на политик и публицист, който с изключение на битката с корупцията, отстоява и свободата на словото и самостоятелната публицистика. Елена обобщава облика на човек, който се бори за правдивост и свобода- две съществени европейски полезности и полезности на Българска социалистическа партия.

Тя освен има най-вече номинации на конференциите, само че притегля и гласоподаватели отвън партията, което бе неведнъж декларирано от хора, които не са част от партията или нейните обичайни поддръжници.

С тези претекстове, ИБ на Българска социалистическа партия предлага на Националния съвет на Българска социалистическа партия Елена Йончева за лидер на листата за европейски избори 2019г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР