„Представих пред президента Румен Радев нашата позиция. Не одобряваме закона

...
„Представих пред президента Румен Радев нашата позиция. Не одобряваме закона
Коментари Харесай

Нинова: Единодушни сме с президента по трите теми - корупция, земеделска земя и КСНС

„ Представих пред президента Румен Радев нашата позиция. Не утвърждаваме закона за битката с корупцията, който предлага държавното управление и няма да го подкрепим. Това не е битка с корупцията, а реплика. През септември ще предложим лична идея за битка с корупцията. " Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата при президента Румен Радев, инициирана по искане на водача на левицата.

„ Това, което предлага държавното управление, като обединен орган за битка с корупцията е - в този момент съществуващите структури да се обединят в едно. Това не е нов орган всъщност, а е структурна смяна. Тяхното предложение предвижда- същите хората, които са в тези органи, да си изкарат мандатите. Тоест- същите органи, същите хора, които до момента се бореха с корупцията, би трябвало да продължат. От досегашната битка с корупцията няма резултат, а те не оферират нищо ново. Ние сме за обединен орган, както и президентът, само че не и това, което предлага държавното управление ", изясни Корнелия Нинова.

" Искаме същинска битка с корупцията, не реплика. 27 години фалшификати, а корупцията си пораства всяка година, народът обеднява и нищо не се прави ", сподели също ръководителят на Българска социалистическа партия. „ Ето за какво обсъдихме и тематиката за идващия КСНС- да засегне битката с корупцията и бедността, с цел да се стигне най-сетне до една същинска битка с корупцията, а не до тези фалшификати " - аргументира се Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че по време на срещата с президента е сложила и въпроса за продажбата на земеделска земя на чужденци. „ Нека да намерим обединяване, институционално, политическо и българско, с цел да не допуснем свободната продажба на земеделска земя на чужденци ", прикани Корнелия Нинова. Тя уточни, че е срещнала президента с причините на левицата, както и с извършените диалози с другите водачи на партии и какво единодушие е реализирано в Народното събрание. „ Потърсих и мнение на президентската институция по този въпрос. Президентът поддържа това, което върша. А то е- да потърсим, посредством евродепутатите, всички парламентарни партии, правителството- този метод, който ще ограничи продажбата на българска земеделска земя на чужденци ", уточни водачът на левицата.

Корнелия Нинова сподели също, че третата разисквана тематика на срещата е била неизпълнението на решенията от предходния КСНС. „ Решенията на предходния КСНС не са изпълнени, а периодите минаха. Правителството не показа проекта за попълване на състава на армията и Министерство на вътрешните работи, а упованията на служителите на реда са безусловно основателни. Протестите им също са основателни. Ние, в новата сесия, ще сложим на парламентарен надзор и въпроса - какво се прави в осъществяване на решенията, взети при президента? ", сподели още тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР