Председателят на ЦИК Камелия Нейкова отчете като проблем съхранението на

...
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова отчете като проблем съхранението на
Коментари Харесай

Радев: От огромно значение е изборите да излъчат устойчиво и отговорно управленско мнозинство

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова регистрира като проблем съхранението на машините за гласоподаване. " Знаете, че на 2 октомври ще ни следва да проведем изключителни парламентарни избори. Основна задача пред служебното държавно управление, тяхната организация и осъществяване. От голямо значение за всички нас са тези избори да излъчат стабилно и отговорно управническо болшинство, което да се заеме с неотложните промени и вземането на стратегически за страната ни решения ".

Това съобщи президентът Румен Радев преди срещата му с ръководителят на Централната изборна комисия, служебните министри на вътрешните работи, превоза и външните работи, съобщи bTV. " Важно е също по този начин това болшинство да се употребява с висока легитимност, а тя идва от висока изборна интензивност. Високата изборна интензивност изисква както дейна акция и ангажираност на партиите и на претендентите за народни представители с ясни стратегии и послания за привличане на гласоподаватели, по този начин и виновна работа на изборната администрация и страната, даващи убеденост в честността, прозрачността и достъпността на изборния развой ", изясни президентът.

Според президента има потребност от повишение на доверието в машинния избор. " Машинното гласоподаване потвърди своята успеваемост за фрапантно понижаване на недействителния избор, както и броят на сбърканите и манипулирани протоколи способства и за понижаване на купения избор ", сподели Радев. Той добави, че е нужна дейна осведомителна акция за машинното гласоподаване. ЦИК: Проблем е съхранението на машините за гласоподаване.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова регистрира като проблем съхранението на машините за гласоподаване и гласуването в чужбина с приемането на изборните протоколи както и дългото очакване на членовете на изборни комисии. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че ще употребяват всички положителни практики за застраховане на законосъобразното протичане на изборния развой. Стремеж е да се спрат новите практики за деформиране на вота на гласоподавателите и да се показват пред закона отговорните за тях. Министерство на вътрешните работи е основало проект за деяние, дилемите са разпределени, сподели Демерджиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР