Председателят на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов говори за програмата

...
Председателят на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов говори за програмата
Коментари Харесай

Какво става с програмата за Купата и предложението на Левски? Ето отговора на ПФЛ

Председателят на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов приказва за програмата на шампионата за Купата на България.

" Знаете за предлагането на Левски за това мачовете да завършат до края на ноември. По календар мачовете са до 7-8 декември с аварийна дата 11 декември. 11 клуба от efbet Лига поддържат концепцията, 7 клуба от Втора лига - от участващите в шампионата. Против са двата клуба - ФК ЦСКА 1948 и Ботев Враца. Не са дали отговор Лудогорец, Пирин и Спартак Варна от елита. 

Както виждате има воля за по-ранно изиграване на мачовете. Волята е воля, но би трябвало да има и опция. Знаете, че стартира Световно в Катар. Мачове могат да се излъчват след 28 ноември по малкия екран, и то по 1 дневно. И вероятно на 24-и и 25-и на гърба на други срещи от Световното. Представете си какъв брой е красиво това. Имаме изясненост за тази опция за лъчение и тъкмо от нея излиза наяве, че преди 3-4 декември е мъчно да приключат дуелите, които са телевизионни. 

Тези, които няма да попаднат директно в в телевизионното лъчение ще могат да се изиграят оптимално рано. До тук има взаимност единствено по въпроса да се употребяват датите 17,18 и 19 ноември, само че това са и датите за националните тимове. Отборите, които имат национали, имат право да откажат да играят тогава. Нетелевизионните мачове без проблем ще приключат през ноември, само че телевизионните няма да могат да приключат преди 3-4 декември. Имаме за изиграване и две отсрочени срещи за състезание - Славия - Лудогорец и Лудогорец - Левски, както и в случай че двата отбора се класират за втори кръг още един дуел Лудогорец - Левски. 

И двата тима имат предпочитание да си доиграят срещите. За молбата на Левски знаете оптимално рано. Лудогорец желае да си изиграе мачовете - двата отложение и вероятно два от Купата. Няма съгласие за датите. Ще създадем спомагателна среща сред тях. Това са мачове, които ще бъдат предавани. Това е нещото, което няма по какъв начин да касае всички останали клубове. Мачовете бяха отлагани с молба на единия клуб, на другия клуб. Знаете, че сме възнамерявали два отсрочени на ЦСКА и на Левски. Надявам се да намерим решението. Нито един тим не е споделил да се отсрочват срещите за следващата година. Засега не могат да бъдат напаснати датите. Някой би трябвало да отстъпи - може би и двете страни. Трябва да се откри решение ", сподели той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР