Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова е пуснала жалба

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова е пуснала жалба
Коментари Харесай

Вместо Евгени Будинов - Десислава Атанасова се оплака в КЗД срещу Морфов

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова е пуснала тъжба против режисьора Александър Морфов до Комисията за отбрана от дискриминация.

Атанасова е сезирала КЗД поради изтеклия през нейния сътрудник Тома Биков запис от 2022 година, в който Морфов отхвърля да работи с артиста Евгени Будинов в пиесата " Хъшове ".

В записа, който се оказа съзнателно изрязан, режисьорът назовава отсъстващия артист " гербаджийски отпадък " и споделя, че " в никакъв случай не е крил своите антипатии към Банкя, Борисов и сие ".

Будинов беше народен представител от ГЕРБ сред 2017 и 2021 година, стана прочут с изявлението си, че " Борисов е най-уважаваният политик в цяла Европа " и с присъединяване си в.

Не е ясно за какво Десислава Атанасова - а не самият Будинов - е подала тъжба пред комисията.

Според " 24 часа ", които са получили достъп до документа ѝ, Атанасова счита за " неприемливо ограничение на правото на труд на който и да е български жител на основата на неговата политическа принадлежност. Морфов употребява репресивни средства и способи, с които показва лицата с „ разнообразни “ възгледи и убеждения според неговите персонални усещания ".

Доскорошната национална представителка счита, че Морфов погрешно е издигнал " морална летва пред Будинов ", която била учредена на политически възгледи без оглед на други качества. Във видеото той споделя, че го " харесва като актьор, само че не и като човек ". От последвалия скандал стана ясно, че Евгени Будинов се е оплакал на съпартийците си още през лятото на 2022 година - само че тогава никой не е реагирал против Морфов.

Едва когато избухна абсурдът към решението му да надраска вратата на Велислава Кръстева в театъра (бивш PR на ДПС), в ГЕРБ са се подсетили да сезират Комисията за отбрана от дискриминация - същото, което направи и шефът на Народния спектакъл против Морфов.

Контролираното приключване на видеото предизвика ответна реакция както от страна на фамилията на Морфов, по този начин и от артиста Валери Йорданов.

Съпругата на режисьора Рени Врангова разказа предисторията на напрежението с Будинов, като уточни, че артистът е отхвърлен след серийно неявяване от представленията на " Хъшове ", тъй като е предпочитал да работи по " халтура, фотоси, турнета " или да извършва отговорностите си като народен представител.

" Един ден Мравката (името на героя на Будинов в постановката, б.р.) с цялата си нелепост и горделивост споделя: “Воеводо, ( по този начин се обръща към режисьора) аз не съм като теб обществено зает, аз имам финансов проблем, по тази причина съм в политиката, разбериме! ". Това щяхте да чуете, в случай че записът не беше прилежно изрязан ", споделя тя.

Валери Йорданов описа и че шефът на Народния спектакъл Васил Василев също е участвал на въпросната подготовка, на която е изработен записа, само че не е възразил против думите на Морфов - а " щастливо и възторжено го слуша ".

" Цели ли се " политически линч ", комплициране и пренасочване от действителния проблем, употребяват ли се " изучени остарели похвати " и... /най-важното за мен/ - мога ли да отида до тоалетната на същия спектакъл, без да се тормозя, че там ще стана " звезда "? ", пита иронично артистът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР