Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски определи като незаконна

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски определи като незаконна
Коментари Харесай

Пеевски за новата комисия: Това е незаконно

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски дефинира като " противозаконна " и " популистка " новосъздадената Временна комисия за следствие на случаите на полицейско принуждение против протестиращи жители на 16 ноември. По думите му Народното събрание няма проверяващи функционалности и не може да заменя други институции.

" Каквото и да откри Народното събрание, отново ще го прати на прокуратурата.

Инспекторатът да проверява, прокуратурата проверява. Абсолютно за нас е нелегално това, което се прави. Подкрепихме да има ръководител, тъй като се видя, че без Движение за права и свободи не може да има и ръководител тази комисия. Атанас Атанасов беше определен с нашите гласове, преди този момент предлагането му не мина.

Просто я вършат с цялостен популизъм, с цел да пазят нещо, не знам какво. Виждам, че сътрудниците желаят да разграждат страната, което се случва от доста години. Искате ли да създадем една комисия за следствие на депутати, които разрушават страната? Нея ще я подкрепим. Това се случва всеки ден ", разяснява Пеевски.

Въпреки това от Движение за права и свободи са излъчили свои представители в комисията, с цел да защитят напъните на полицията да работят за съблюдаване на реда и държавността. Пеевски съобщи, че ще упорстват за чуване на битите служители на реда, тъй като по думите му преднамерено са показвани фрагменти с бити протестиращи. От Движение за права и свободи обмислят да внесат оферти за по-строги наказания против футболното безчинство.

Пеевски отхвърли опцията да се стигне до бламиране на пакета от данъчни промени, препоръчани от държавното управление.

" По данъчните законни рамката е изяснена. Което сме за, ще бъдем за, което сме срещу – ще бъдем срещу. Нищо не е неодобрено. Нека да забележим сътрудниците и с другите какво ще вършат. Между първо и второ четене ще има голям брой корекции, които ние ще предложим ", уточни той.

Той изрази убеденост, че през декември измененията в Конституцията ще бъдат признати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР