Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън и председателите на

...
Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън и председателите на
Коментари Харесай

Републиканците в Камарата на представителите готвят свой пакет помощ за Украйна

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън и ръководителите на основни комисии, занимаващи се с националната сигурност, създават собствен личен пакет за помощ за Украйна , оповестява ЕнБиСи. Това е опция, която се надяват да мине в Конгреса, без да отблъсне консерваторите, които се опълчват на по-нататъшното финансиране на раздраната от война страна.

Планът е към момента в прелиминарен стадий. Републиканците, които поддържат Украйна, желаят да бъдат готови да се заемат със законодателството незабавно щом Конгресът дефинира различен краен период за прекъсване на държавното управление на 22 март. По-дългото очакване може да значи отсрочване на помощта за месец април, поради плануваната двуседмична почивка в Конгреса в края на март.

Сред предлаганите оферти е третирането на част от невоенната помощ под формата на заем, разясни ръководителят на Камарата на външните работи Майк Маккол. Икономическата помощ в поддръжка на общата функционалност на държавното управление на Украйна и неговите дълготрайни старания за възобновяване ще бъде предмет на заем според този проект. Руските активи, иззети от държавното управление на Съединени американски щати посредством наказания, също могат да бъдат употребявани като поръчителство за заеми за украинците, добави той.

Предлагането на заеми като част от пакета има за цел да помогне за облекчение на опасенията на консерваторите в Камарата на представителите, които подлагаха на критика милиарди американска помощ за Украйна и показаха, че няма да поддържат изпращането на спомагателни долари на данъкоплатците на Съединени американски щати без дълготраен проект за продобиване на войната.
 Байдън прикани Конгреса за бързи дейности за шътдауна и помощта за Украйна
Байдън прикани Конгреса за бързи дейности за шътдауна и помощта за Украйна

Демократи и републиканци още веднъж размениха остри реплики

Лидерът на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ, републиканец, изрази непретенциозен интерес към новото предложение. Според Маккол предлагането ще направи Русия най-малко отчасти виновна за заплащането на възобновяване на Украйна . Разглеждаме два фактора. Единият е моят закон, който ще ни разреши да запорираме активи, свързани с съветски суверенни активи, които са били глобени, с цел да оказват помощ за заплащането на военните закононарушения на Русия. Това е доста известна концепция в Камарата. И второ, програмата за заеми. В края на деня съветските суверенни активи биха платили за това или просто щяха да изпаднат в несъблюдение, посочи той.
 Белият дом: Не сме магьосници, Конгресът да гласоподава помощта за Украйна
Белият дом: Не сме магьосници, Конгресът да гласоподава помощта за Украйна

Джейк Съливан счита, че украинците се изтеглиха от Авдеевка поради липса на муниции

Ръководената от демократите сенатска комисия по външни връзки одобри с огромно болшинство своята версия на Закона в края на януари, само че управлението не е сложило законопроекта в Сената, тъй като това може да унищожи възприятието за неотложност Украйна да получи помощта, от която се потребност.

Линдзи Греъм поддържа концепцията за заема в изявление предходната седмица, като приписа заслугата на някогашния президент Доналд Тръмп. Греъм, която преди време поддържаше безусловната помощта за Украйна, оказа помощ за отхвърлянето на пакет за помощ в Сената по-рано тази година, като посочи, че Тръмп се опълчва и избира конструкция на заем.

Запитан за концепцията за заем предишния месец, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че може да има място за заеми в задгранична помощ, само че изключи опцията това да се приложи за Украйна. Когато имаме работа със страна, която се бори за живота си, като Украйна, говоренето за заеми, вместо да се дава нужното вливане на пари, единствено ще утежни икономическите проблеми на тази страна, счита той.

Майк МакКол упорства работата по нов пакет за помощ за Украйна да стартира скоро, предполагайки, че Камарата ще напише собствен личен законопроект и ще го изпрати назад в Сената. Не се интересуваме от пинг-понг мач. Искаме да имаме стабилен законопроект, който да можем да приемем тук и имам вяра, че можем, да го изпратим до Сената и да отидем в Белия дом, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР