Държавите от Европейския съюз одобриха мащабни реформи в умиращата система

...
Държавите от Европейския съюз одобриха мащабни реформи в умиращата система
Коментари Харесай

ЕС се споразумя за нов пакт за миграцията

Държавите от Европейския съюз утвърдиха огромни промени в умиращата система за леговище в блока, защото акцията се разгаря за общоевропейските избори идващия месец, като се чака миграцията да бъде значим въпрос, съобщи АП.

Новият пакт за миграцията и убежището беше публично утвърден от министрите на стопанската система на 27-те страни от Европейски Съюз, поставяйки завършек на повече от осем години работа за пренаписване на разпоредбите за работа с хора, които влизат в Европа без позволение.

Министрите от държавното управление на Европейски Съюз утвърдиха 10 законодателни раздела, които са част от пакта, обхващащи повече от 1500 страници юридически текст. Унгария и Полша, които от дълго време се опълчват на всяко обвързване на страните да одобряват мигранти или да заплащат за тяхната прехрана, гласоподаваха срещу пакета.

Новите правила дефинират насоките за инспекция на хората, с цел да се откри дали дават отговор на условията за някакъв тип протекция, като леговище, или депортирането им, в случай че не им е позволено да останат. Основните политически партии считат, че пактът дава отговори на въпроси, които разделиха нациите, откогато над 1 милион мигранти нахлуха в Европа през 2015 година, множеството от които бягаха от войната в Сирия и Ирак. Те се надяват, че промените ще лишат крайната десница от О2 за печелене на гласове на изборите на 6-9 юни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР