Европейската редакция на Politico публикува официални коментари на британското правителство

...
Европейската редакция на Politico публикува официални коментари на британското правителство
Коментари Харесай

Великобритания отрича промяна в официалната позиция за победа на Украйна

Европейската редакция на Politico разгласява публични мнения на английското държавно управление по отношение на приключване на информация в английската преса за наличието на сред външния министър на страната Дейвид Камерън и претендента за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Според Sunday Times Камерън е споделил на Тръмп, че най-хубавият сюжет за събитията в Украйна е двете страни да задържат съществуващата фронтова линия . Но на публично равнище Лондон се застъпва за военна победа на Украйна и освобождение на всички украински територии, окупирани от Русия.

В понеделник сутринта публицисти попитаха за обявата в Sunday Times, представител на английския министър председател Риши Сунак, и той сподели, че позицията на Лондон остава непроменена.

" Не съм осведомен с тези известия. Нашата позиция не се е трансформирала. Путин би трябвало да загуби ", сподели прессекретарят на Сунак, представен от Politico. " Критично значимо е, по-важно от всеки път в този спор, Путин да получи доста явен сигнал, че ще поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели представителят на Сунак.
 Британският министър на защитата чака мъчно лято за Украйна
Британският министър на защитата чака мъчно лято за Украйна

Той е уверен, че Киев ще устои на съветската експанзия

Според източници на Sunday Times, по време на договарянията в резиденцията на Тръмп във Мар-а-Лаго, Камерън се е опитал да убеди републиканския претендент за президент в нуждата да поддържа закона за военна помощ на Украйна.

Преди това Тръмп се опълчи на приемането на законопроекта от Конгреса на Съединени американски щати , а назначеният с негова поддръжка ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън. Малко след визитата на Камерън обаче Тръмп сподели, че " всички ние се нуждаем от безвредна и мощна Украйна ", а републиканските конгресмени одобриха това като " зелена светлина " за, отбелязва Sunday Times.

Позовавайки се на осведомен събеседник, изданието написа, че Камерън е обяснил на Тръмп нуждата от изпращане на нови оръжия в Киев по следния метод: " За Тръмп би било най-добре украинците да съумеят да задържат отбранителните си линии. И с цел да реализиран това, те се нуждаят от повече средства и оръжия. Ако Тръмп завоюва... той няма да желае Путин да тръгне към Киев, тъй като украинската отбрана е рухнала, нали? По-добре е украинците да продължат да се бият, тъй че в случай че победи, ще би трябвало да се оправи с невъзможност (на фронта). "

В този случай, както се твърди, че Камерън е споделил на Тръмп, Украйна и Русия ще могат да стартират договаряния за спокойно съглашение, което новият президент на Съединени американски щати ще има опция да провежда.

" Мисля, че имаше смисъл да представим на Тръмп набор от условия, при които той може да се появи като дипломатическия и боен талант, който постави завършек на тази война. Това е огромен проблем за него във връзка с задоволяването на личното му его ", е споделил източникът пред Sunday Times.

Британският министър председател Риши Сунак обаче сподели пред кореспонденти, че не е осведомен с обявата на Sunday Times и позицията на Лондон по отношение на поддръжката за Киев не се е трансформирала, написа Politico.
 NYT: Разузнаването убедило Майк Джонсън за помощта за Украйна
NYT: Разузнаването убедило Майк Джонсън за помощта за Украйна

Той осъзнал, че " светът зависи от това "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР