Председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше освободен

...
Председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше освободен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бойко Борисов с първи думи след ареста: Следващият път могат да ме убият

Председателят на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов беше освободен от ареста минути преди 20:30 ч довечера.

Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата - влизат цивилни, униформени, поемни лица. Никакво обвиняване - нищо, съобщи Борисов незабавно след излизането си от ареста.

24 часа седим в килиите, нито един полицай... Точно както 44-та година: Явява се министър-председател, вика служителите на реда, той се явява очевидец на мафията, на Черепа, почват да пишат и той им споделя - отивайте и ги прибирайте, тъй като могат да скрият доказателства. Затова ни викаха и през декември. Дойдоха, ревизираха, издържахме 24 часа, изстинахме, изясни Борисов.

Следващият път могат да ме убият, съобщи водачът на ГЕРБ.



Пред постройката на ГДНП са се събрали членове и симпатизанти на ГЕРБ, които скандират " оставка " и възгласи против вътрешния министър Бойко Рашков.

Тежка политическа принуда, безусловно незаконосъобразни дейности, изясни юристът на Борисов Менко Менков.



Правозащитникът изреди редица, до думите му, осъществени престъпления от полицейските управляващи. Обясни, че задържането е последна мярка, която не се постанова. До 19:30 ч служителите на реда въобще не са знаели къде отиват и кого ще обискират, изясни юрист Менков.

По неофициална информация, преди този момент е бил извършен разпит на Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е разследван за изнудване на предприемача Васил Божков.

Той беше арестуван нощес и прекара нощта и деня в ареста на столичното 7 РПУ. Вътрешният министър Бойко Рашков отхвърли да разяснява задържането.

Прокуратурата опроверга първичното известие на Министерство на вътрешните работи, че следствието против Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова е поради европейски планове. От Софийската градска прокуратура оповестиха, че са получили документи от Главна дирекция " Националната полиция " и следствието е разпределено на прокурор Мария Нейчева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР