Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов анонсира няколко предложения, с които

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов анонсира няколко предложения, с които
Коментари Харесай

Властта предлага по 36 заплати накуп за работници от въглищните централи, които искат да напуснат

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов анонсира няколко оферти, с които да се задоволят ползите на протестиращите миньори и енергетици от въглищните Топлоелектрическа централа в Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Борисов показа тези оферти като резултат от договарянията с финансовия министър Асен Василев, като на срещата в Народното събрание са взели участие още Делян Добрев и Делян Пеевски.

Сред тях са:
ангажимент въглищните централи да работят до 2038 г.всеки техен служащ, който желае да напусне, да получи 36 заплати вкупом (т.е. заплащане за 3 години)забрана за създаване на слънчеви паркове върху мини, язовири, хвостохранилищаскъсяване на периода за вложения във ВЕИ в урбанизирани територии
Малко по-рано министър председателят Денков прикани протестиращите да не спъват териториалните проекти, тъй като има риск България да изгуби над 1 милиарда лева по Плана за възобновяване и резистентност заради изпуснати периоди.

До митингите се стигна след " тревога " от страна на ГЕРБ против плановете за териториални проекти, в които бяха вписани съответни вложители за систематизиране на парите от ПВУ. ГЕРБ уличиха Политическа партия и Демократична България в лобизъм за близки компании - в четвъртък Борисов уточни поименно Дечко Колев, който съгласно него е бил шеф на депутата Радослав Рибарски от Стара Загора.

В показаните таблици се виждаше и че някои от плануваните вложения във ВЕИ-паркове за десетки милиони в сегашните миньорски комплекси ще основат не повече от 20 непрекъснати работни места.

Борисов сложи преди всичко запазването на заетостта на чиновниците от Маришкия басейн и изиска от кабинета " да не слага каруцата пред коня ".

Обяснението на държавното управление за абсурда е, че описът с компании не е бил дефинитивно решен, а единствено " показателен ", и че всеки претендент за финансиране от ПВУ ще би трябвало да премине през инспекция и утвърждение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР