Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че затваряне на

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че затваряне на
Коментари Харесай

Председателят на Европейския съвет се обяви против затваряне на небето на Украйна


Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че затваряне на украинското въздушно пространство може да провокира международна война, съобщи Асошиейтед прес. Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е призовавал страните от НАТО да спрат съветското нахлуване против страната му посредством налагането над Украйна на зона, неразрешена за полети.

Западните водачи отхвърлят от опасения, че това може да разпали по-голяма война в Европа. Изпращане на изтребители над Украйна може " в сегашната конюнктура " да бъде възприето като " влизане на НАТО във войната и по тази причина крие риск да възпламени Трета международна война ", сподели Мишел в изявление за френското публично радио " Франс Ентер ".

Мишел отхвърли икономическите наказания против Русия да съставляват " война на Европейски Съюз или НАТО против " тази страна. Руският президент Владимир Путин съпостави през вчерашния ден икономическите наказателни ограничения на Запада поради нахлуването му в Украйна с " оповестяване на война " на Москва.

Мишел сподели, че европейските и американските съдружници са наложили глобите, " с цел да слагат режима (в Русия) под напън и да пострада той ", а не хората.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР