Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер представи „разумен и отговорен

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер представи „разумен и отговорен
Коментари Харесай

ЕК предложи бюджет в размер на 1,279 трилиона евро за периода след Brexit

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер показа „ рационален и виновен " проект за по-голям бюджет след Brexit на стойност 1,279 трилиона евро , покриващ интервала 2021-2027 година, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
„ Нашите оферти водят до обща сума от 1,279 трилиона евро ", съобщи Юнкер пред Европейския парламент, като добави, че той е равностоен на 1,1% от Брутният вътрешен продукт на Европейския съюз .
Припомняме, че договарянето на Многогодишната финансова рамка се организира в договарянията за състава на идната Европейска комисия. Освен това има очакване Брюксел да се захване със широкообхватни институционални промени, които също ще разширят обсега на договарянията.
Бюджетът ще удостовери и преначертае линии на договаряния, районни и политически, за разпределението на към един трилион евро или 2% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз.

Преди да договарят структурните фондове, страните ще би трябвало да се спогодят кой ще попълни годишната дупка от 10-15 милиарда евро, която ще се отвори след излизането на Англия от структурите на Общността. В това уравнение страните няма да могат да заобикалят предоговарянето на исторически най-скъпата политика, т.е. Общата селскостопанска политика (ОСП). Подразбиращият се мотив е, че 7% от европейското население не би трябвало да употребява 80% от бюджета на Европа, отбелязва още изданието New Europe.
Франция и Германия явно са подготвени да усилят своя принос, само че Австрия, Дания и Швеция не са толкоз въодушавени от концепцията. Остава една година до изборите в Швеция, а Дания и Австрия имат евроскептични държавни управления. Сигурно е, че отстъпките ще бъдат по-малко допустими.
Преговорите ще доведат до детайли на политическо приоритизиране. Намаляването на разноските за селското стопанство и намаляването на структурните фондове за Изтока може да бъде контрактувано в подтекста на бъдещето, като се отделят повече средства за защитата, граничния надзор и цифровата стопанска система. Тези нови цели в последна сметка също ще се трансформира в неразделна част от бюджетните договаряния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР