Председателят на БСП Корнелия Нинова реагира остро на коментарите на

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова реагира остро на коментарите на
Коментари Харесай

Нинова: Г-н президент, да се използва родолюбието на българите за трупане на личен рейтинг е подлост

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова реагира остро на мненията на президента Румен Радев по тематиката за Република Северна Македония и кандидатурата ѝ за Европейския съюз.

Министъра на стопанската система упрекна президента в изкуствено основаване на подозрения за повдигане на ветото над РСМ от страна на правителстовото:

" Кабинетът не един път съобщи: Няма да смъкваме ветото. Единственият орган,който може да се произнася е Народното събрание. Министерски съвет одобри през седмицата еднопосочно решение: Всяко предложение от Брюксел да се изпраща в Народното събрание и то да взема решение. Мнозина питат за какво Народното събрание? Ами отговорът е елементарен: тъй като Народното събрание е утвърдило контракта с Република Северна Македония. Никой различен орган не може да трансформира изискванията по този контракт, " написа Нинова във Фейсбук.

Тя разясни, че това е по този начин, тъй като " в парламентарната република Народно събрание е най-висшият орган ", в него " всичко е обществено и транспарантно " и там може " ръководещи, съпротива и обществото да се срещнат с същинските обстоятелства и никой да не ги манипулира ".

" Г-н президент, желаете ли да върнем модела Борисов, когато той взимаше еднолично решения и за него Народното събрание беше едно нищо, " добави министърът.

" Стига сте заблуждавали българите. Няма да предадем българския народен интерес. Питам тези, които твърдяха, че на 24 май при визитата в Рим ще пуснем Македония: Къде сте? 24 май мина. Питам тези, които настояват,че до края на френското председателство през юни ще пуснем Македония: Ако на Европейския съвет другата седмица заявим - Не, ще излезете ли да се извините, че лъгахте? "

Председателят на Българска социалистическа партия дефинира държанието на Радев като " измама ", защото цели да натрупа персонален рейтинг от родолюбието на българите:

" И господин президент, когато заявявате- те политиците да създадат това, те политиците да не вършат това, не забравяйте, че вие също сте политик, освен това един от първите в страната, " приключи обявата си Корнелия Нинова.

По-рано денем президентът дефинира френското предложение за повдигане на ветото за Северна Македония като стъпка в вярната посока и дефинира вписването на българите в преамбюла на македонската конституция за " позитивно, само че незадоволително ", тъй като " има и още проблеми, които би трябвало да се решат. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР