Председателят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев обяви пред Нова

...
Председателят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев обяви пред Нова
Коментари Харесай

Лекарският съюз започва кампания за създаването на черен списък с агресивни пациенти

Председателят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев разгласи пред Нова телевизия, че съсловната организация стартира акция по лансирането на концепцията за основаване на черен лист на нападателни пациенти.

Той посочи, че това към този момент е обсъждано с представители на Министерството на здравеопазването, които са дали своето единодушие предлагането да се осъществя. Кампанията е подкрепена от Българския червен кръст и омбудсмана Мая Манолова.

Грозев посочи, че сходна процедура има и в други страни, измежду които Англия и Съединени американски щати. Въпреки това, съгласно него един сходен черен лист няма да стресне нападателните пациенти, които са привикнали да атакуват непрекъснато лекарските екипи.

По думите му всеки, който е попаднал в листата няма да бъде посещаван в дома. Ако това стане, ще бъде със наложително присъстващ служител на реда. Ако има проблеми, ще пристигна в центъра за незабавна помощ и лекарят, който ще го прегледа, ще знае, че е проблематичен пациент, сподели още Грозев.

Той добави, че за последната година и половина над 100 медици са били нападнати на работното си място. Най-потърпевши били общопрактикуващите лекари и незабавната помощ.

Днес казусът с нападенията над лекари ще бъде обсъждан на координационна среща в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Идеята е да бъде основана специфична организация, която оптимално бързо да реагира при подадени сигнали за осъществени сходни закононарушения. В полемиката ще се включат представители на полицията и прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР