Предприемачите от Jio Platforms се надяват да ъпгрейднат пазара на

...
Предприемачите от Jio Platforms се надяват да ъпгрейднат пазара на
Коментари Харесай

Индийска фирма обяви преход от 2G към 4G с телефон за $12


Предприемачите от Jio Platforms се надяват да „ ъпгрейднат ” пазара на телефони в Индия
(снимка: Jio)

Jio Platforms, поделение на индийския конгломерат Reliance Jio, има намерение да улесни прехода на Индия от 2G връзки към по-модерни стандарти. Компанията показа телефон с 4 G съгласуваност, който ще помогне на потребителите на остарели мрежи, „ хванати в клопката на 2G ”, да преминат към модерна технология .

Наречен Jio Bharat, телефонът за $12 е съчетаем с 4G мрежи и поддържа набор от разширени функционалности. Моделът може да работи с индийската платежна система UPI, която разрешава бързо прекачване на пари сред консуматори и заплащане за артикули и услуги посредством QR код, а също дава достъп до лични услуги за стрийминг на музика и видео – надлежно JioSaavn и JioCinema.

Ултра-евтиният телефон разполага с 48 GB ROM, слот за карти памет, екран с диагонал 2 инча и камера с VGA резолюция (0,3 мегапиксела).

Компанията твърди, че сама ще създава Jio Bharat, само че ще си партнира с други производители на телефони за по-масово разпространяване на платформата Jio Bharat. Телефонът е ориентиран към 250-те милиона мобилни консуматори в Индия, за които преходът към 4G е бил прекомерно безценен, и е част от „ пакета ”, който включва и наличен тарифен проект.

Телефонът за $12 е съчетаем с 4G мрежи и поддържа набор от разширени функционалности
(снимка: Jio)

Jio Platforms предлага проект за $1,5 на месец с 14 GB данни и неограничени гласови диалози. За тези, които са подготвени да платят незабавно абонамента за една година, услугата коства $15.

Продажбите ще стартират на 7 юли като част от стратегия за бета тестване, с цел да се подсигурява стабилността на платформата. Планът планува „ ъпгрейд ” на милиони консуматори на стандартни телефони.

Това не е първият опит на Reliance Jio да навлезе на пазара на бюджетни телефони. Компанията постоянно предлага евтини модели. През 2021 година, да вземем за пример, показа първия си смарт телефон, JioPhone Next, в съдействие с Гугъл, с „ доста усъвършенствана ” версия на Android. Цената от 80 $ обаче се оказа прекомерно висока за локалните купувачи.

Но съгласно JP Morgan, новият Jio Bharat е в положение да унищожи пазара на 5G телефони в Индия и да помогне на Jio да усили каузи си на мобилния пазар след затихващия триумф на плановете JioPhone.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР