Предполагам, че източването ще започне другата седмица. Зависи от преценката

...
Предполагам, че източването ще започне другата седмица. Зависи от преценката
Коментари Харесай

Екоминистърът очаква източването на мазута край Созопол да започне другата седмица

Предполагам, че източването ще стартира другата седмица. Зависи от преценката на специалистите от „ Морска администрация ". Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов за разлива на мазут от потъналия транспортен съд „ Мопанг " край Созопол в изявление за бТВ.

„ Корабът е подготвен да отплава сега, в който метеорологичните условия са по-добри ", уточни той и добави, че се чака мъртвило в морето. „ На пристанището в Созопол има катамаран, на който са закачени четири 6-тонни котви, набелязани са географските координати къде да бъдат ситуирани. От пристанището имаше две доста тежки стоманени котви, готвят се още две ", изясни министър Димов.

„ От „ Морска администрация " и водолазите ме увериха, че все още приключване няма ", съобщи той и добави, че спътникът, който следи замърсяването в Европа, не регистрира никакъв разлив. „ Виждат се остатъчни петна, това са разливи от порядъка на 20-25 см. Безспорно има такива, само че пробойните в кораба са запушени ", разяснява Нено Димов.

„ Правителството гласоподава 2,5 млн. лв.. Въпросът е дали това ще бъде задоволително или не, само че се прави за първи път и не мога да отговоря ", изясни министърът. „ Морска администрация " към този момент разполага с предоставени от Съединени американски щати чертежи на кораба ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР