Предполага се, че Корейската народнодемократична република (КНДР) е изпробвала новa

...
Предполага се, че Корейската народнодемократична република (КНДР) е изпробвала новa
Коментари Харесай

Северна Корея нажежи обстановката на полуострова с тест на нова ракетна артилерийска система

Предполага се, че Корейската народнодемократична република (КНДР) е тествала новa управляема ракетна артилерийскa система и система за балистичен надзор. За това заяви на 10 февруари Севернокорейската централна осведомителна организация (KCNA).

Тествана от Академията за развиване на защитата, КНДР е изстреляла 240-милиметровия управляем ракетен снаряд, с цел да оцени точността и да потвърди преимуществата му.

„ В момента се организират тренировки за възстановяване на качеството на оръжията. “

заяви KCNA

KCNA не даде спомагателна информация за новите благоприятни условия на системата или за представянето ѝ по време на теста. Все бе декларирано, че академията е уверена, че ролята на 240-милиметровите многоцелеви ракетни установки ще усъвършенства фрапантно военните благоприятни условия на страната.

„ Разработването на управляем снаряд за многоцелеви ракетни установки с диаметър 240 милиметра и неговата система за балистичен надзор ще докара до качествена смяна в многоцелевите ракетни установки на нашата войска. “

заявиха от KCNA

Публикуваното от KCNA изображение (по-горе) демонстрира ракетна установка, сходна на съществуващите на Северна Корея.

Според Янг Ук, боен анализатор в Сеулския Институт за политически проучвания „ Асан “, Северна Корея ще преглежда новата артилерия като значим инструмент за повишение на прецизността на своята „ батарея на равнище корпус “. Това би било по-полезно за нанасяне на удари по военни цели, в сравнение с по „ цивилни или психически цели “.

Тази вест идва на фона на засилващата се военно напрежение против Южна Корея и евентуалното разполагане на по-мощни оръжия наоколо до демилитаризираната зона на полуострова.

Въпреки това Сеул няма да бъде прекомерно смутен от новите 240-милиметрови управляеми снаряди. Заплахата, която те съставляват е оскъдна спрямо балистичните ракети с дребен обхват KN-23 и 600-милиметровата артилерия на КНДР.

„ Северна Корея желае да ни уплаши, като се пробва да отбелязя новата си система като управляемо оръжие, само че нашите военни към този момент знаят, че те създават това. Ако това е нещото с което се пробват да ни сплашат, аз съм много отчаян. “

обясни Ян Ук пред NK News

Той също по този начин разказа, че макар че новата система за управляеми ракети в действителност съставлява ниско равнище на опасност, на Южна Корея може да се наложи да вкара отбрана против ракети, артилерия и минохвъргачки и да създаде мобилна версия на своята система за противоракетна защита на дребна височина, с цел да се оправи дейно с тези евентуални закани.

Въпреки това Янг се усъмни в изказванията на Северна Корея по отношение на новата артилерия. Той посочи, че на изображенията с ниска резолюция на държавните медии не се виждат канадки на върховете на ракетите, за разлика от 300- и 600 милиметровите ракети с точно ориентиране. Това е основателна забележка, защото канадката е хоризонтална повърхнина, инсталирана на фюзелажа пред главното крило.

Канадките се употребяват за обезпечаване на надзор и непоклатимост в надлъжна посока. В взаимозависимост от структурата тя може да бъде закрепена, преносима или променлива повърхнина. И може да има или да няма вградени в нея ръководещи повърхности.

Разработени за експорт?

Въпреки че KCNA акцентира смисъла на системата за армията на Северна Корея, създаването на нови артилерийски снаряди може да бъде от изгода и за търговията с оръжие в страната. Освен това известията сочат, че съветските сили употребяват оръжия със севернокорейски генезис за нахлуване против Украйна.

Смята се, че Москва може да се възползва от новата артилерия, защото към този момент употребява севернокорейски тежки минохвъргачки в Украйна. Поради финансови усложнения Северна Корея също може да прояви интерес към продажбата на оръжието.

„ Северна Корея не разполага с толкоз доста пари, с цел да въоръжи личните си стандартни сили с тези скъпи снаряди. Според мен е допустимо това да е основно за експорт. “

добавя Янг
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР