Предизборен въпрос: Как с малко над 15 000 лева заплата

...
Предизборен въпрос: Как с малко над 15 000 лева заплата
Коментари Харесай

Ето как кандидат -кмет на Хисаря си купи 3 коли с 1100 лв. заплата

Предизборен въпрос: Как с малко над 15 000 лв. заплата ръководителят на Общински съвет Хисаря, а понастоящем претендент за кмет на туристическата община - Найден Павлов, през 2022 година съумява да закупи три леки автомобила - Ауди, Мерцедес и Рено? Всички те на обща стойност 86 500 лв..

Това пита наш четец от китния град и прибавя, че в полза на истината Мерцедеса и Реното са записани на името на Златка Павлова, чиято заплата обаче също не покрива тези суми.

Според локалния гражданин компания, трансферирана на майката на Павлов, е дебитор на Национална агенция за приходите със сумата от над 214 000 лв., за същата тази 2022 година. И в случай че това, на този стадий, е законно, то най-малкото не е морално.



В декларацията си при встъпване в служба претендентът за кмет няма земи, коли и в сметки има към 50 000 лв.. Четири години по-късно наподобява благосъстоянието му внезапно се е подобрило. Освен заявените коли на негово име се води къща с двор за 20 000 лв. – закупена 2022, две ниви – за по 100 лв. едната, Комбиниран багер-товарач – 13 000 лв., от 2021. Влогът му е към този момент 70 000 лв. - всичко това от едната заплата.

" Няма неприятно, пестелив е бил, заплатата му е малко над 1 100 лв. на месец ", твърди нашият източник. - " И той най-вероятно, като един някогашен министър е спестявал от закуски.



Преглеждайки обществената информация, налична за всеки в регистрите на КПКОНПИ и Национална агенция за приходите, излиза наяве, че при започване на своя мандат Павлов е бил притежател на 4 компании, множеството от които са трансферирани на майка му. Дотук добре, само че през 2022г. едната компания е оповестена в неплатежоспособност, тъй като е имала да заплати близо 230 хиляди лв. на страната. Става дума за АЙНС-А, която е трансферирана на майката на претендента и през 2019 има 22 чиновници.



Фирма НЕТСТРОЙ има към 40 000 лв. задължения към Национална агенция за приходите, а тя също е от трансферираните на майката на Павлов. На тези локални избори Найден Павлов още веднъж е претендент и за кмет, и за общински консултант, както и през 2019 година. С една разлика, тогава е разчитал на левите гласове, като претендент на странна коалиция АБВ и Съюз на демократичните сили. Днес, съгласно него гласоподавателите му са станали с десни разбирания. И е претендент на Цветан Цветанов./Лупа



 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР