ЦИК обяви обществената поръчка за бюлетините – ето колко ще

...
ЦИК обяви обществената поръчка за бюлетините – ето колко ще
Коментари Харесай

ЦИК обяви обществената поръчка за бюлетините – ето колко ще ни струват


ЦИК разгласи публичната поръчка за бюлетините – ето какъв брой ще ни костват. Централната изборна комисия обяви процедурата по договаряне и 
без авансово обявление на 
публичната поръчка за изработка на хартиените бюлетини и направата на ролките за машинното гласоподаване за изборите две в едно на 9 юни, предаде .

Печатницата на Българска народна банка по Изборен кодекс има изключителните права по отпечатването на бюлетините и ролките хартия за устройствата.

За двете позиции по поръчката ще са
необходими около 5 милиона лв. с Данък добавена стойност.
Печатницата на Българска народна банка ще би трябвало да създаде бюлетините за двата типа избори както за страната, по този начин и за чужбина. За страната и за вота за депутати бюлетината е друга за всеки избирателен регион.

Общото прогнозно количество е 13 160 000. Конкретният брой за всеки тип избор е съгласно декларираните тиражи от РИК.
Единичната цена на бюлетина е 26 стотинки
без ДДС или общо 3 421 600 лв. без налога, за всички нужни.

Освен това печатницата би трябвало да създаде и планирано 40 000 броя ролки със профилирана хартия за отпечатването на бюлетините от машините, прогнозната цена на 1 ролка е 13,90 лв. без Данък добавена стойност или 556 000 лв. за цялото количество.
Парите са планувани по План сметката за
изборите, а периодите за двете обособени позиции са къси, акцентира секретарят на ЦИК Севинч Солакова.

„ До 6 юни тази година в страната за бюлетините и за ролките за двата типа избори и, надлежно, до 26 май на хартиените бюлетини, надлежно на ролките, в Министерство на външните работи за секциите отвън страната “.
Печатницата към този момент разполага и с нужната за ролките машина.
„ Получихме информация за доставената машина и сполучливото пускане на нейната работа за направа на ролката с изискуемата от производителя на машините размер на шпулата “.
Още една социална поръчка разгласи ЦИК –
тази за обработката на протоколите на секционните комисии в Районните комисии и в ЦИК. Прогнозната цена по тази социална поръчка е 7 200 000 лв. без Данък добавена стойност. С държавната компанията, която по закон обработва данните – „ Информационно обслужване “, ще се договаря в понеделник.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР