Радев: Законът за движение по пътищата трябва да се спазва,

...
Радев: Законът за движение по пътищата трябва да се спазва,
Коментари Харесай

Радев: Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, той е написан с кръв


Радев: Законът за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдава, той е написан с кръв. Президентът Румен Радев изрази съболезнования към околните на починалия мъж при злополуката край Варна, в която взе участие и автомобил на НСО.
„ Кой и по какъв начин е отговорен ще изяснят
способените органи. Искам да прикани още един път, че Законът за придвижването би трябвало да се съблюдава, тъй като той е написан с кръв. Особено би трябвало да се съблюдава от политиците, които би трябвало да дават образец за съблюдаване на Закона “, сподели президентът.
„ Никога не съм казвал на моите
шофьори да карат по-бързо, те са експерти и те преценят “, съобщи Радев. Той изясни, че не се меси в тяхната работа.

„ Не намирам съображение сега, особено поради този инцидент да има промени, нека способените органи да открият действителните аргументи тогава можем да приказваме “, сподели президентът.
„ На фона на всички нелепи промени
в Конституцията, които бяха осъществени, има едно позитивно нещо – парламентът остава да работи от самото начало и реализира надзор върху изпълнителната власт “, съобщи Радев. Според него Народното събрание нито работи, нито реализира надзор. „ Видяхме го в тази ситуация с основателните искания на академичната общественост “, сподели той.
„ Нито има надзор върху изпълнителната власт,
нито Народното събрание ще заседава, с цел да актуализира бюджета, тъй че да се удовлетворят техните законови претенции. Това, което най-вероятно ще се случи е Народното събрание да бъде използван за предизборна естрада “, изясни президентът.
Радев разяснява и тематиката с изборите в
 Република Северна Македония. „ Винаги съм канил президентите на РСМ да дойдат в България, тъй като пътят на Северна Македония за Брюксел минава през София “, сподели той.

„ Надявам се политиците в РСМ да са разбрали, че предизборната акция завърши и в случай че тяхното деструктивно говорене прерасне в действителни дейности, това значи да тласнат страната към изолираност от Европейски Съюз “, изясни президентът. Той напомни, че интернационалните контракти би трябвало да се съблюдават и съобщи, че това е казано и от Европейски Съюз.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР