Преди дни фондация БГ прес фото раздаде с номинираните снимки

...
Преди дни фондация БГ прес фото раздаде с номинираните снимки
Коментари Харесай

Фотографът Георги Кожухаров с награда за снимки от протестите през 2020 г.

Преди дни фондация " БГ прес фото " раздаде с номинираните фотоси от състезанието за журналистическа снимка. Георги Кожухаров получи огромната премия за фотожурналистика " БГ прес фото 2020 ". На второ място бе класирана Надежда Чипева от " Капитал ", а на трето място Георги Палейков от организация " Булфото ".

Георги Кожухаров сподели за БНР, че е кандидатствал със фотоси от митингите в България през 2020 година, а също с други два плана - събитията, свързани с бежанската рецесия на границата сред Гърция и Турция и фотоси от остров Сокотра в Йемен, който се води за едно от най-изолираните и недостъпни места в света.

" Когато човек работи на място, което е в личната ти страна, в личния ти град, това му разрешава да прекара доста дълго време, наблюдавайки и анализирайки какво се случва и когато човек има повече време това от време на време е доста основно, с цел да може да си свърши по-добре работата. Както аз, по този начин и моите сътрудници от " Дневник ",  прекарахме стотици дни, отразявайки митингите и съумях да направя малко по-пълна картина и която, когато се концентрира в 12 фрагмента наподобява по-обстойно и по-завършено и може би това беше оценено от журито ", добави в предаването " Хоризонт до обед " Кожухаров.

12-те черно-бели фрагмента отразяват основни събития и моменти по време на митингите:

" Както е особено за българските митинги те постоянно са доста продължителни и доста дълги. Отразяват основните неща, които са се случили - началния възторг, последвалите събития с блокирането на " Орлов мост ". Така наречените " Велики национални въстания ", по-късно на моменти отчаянието на протестиращите, загубата на сила и може би резултатът, който се реализира ", акцентира фотографът. 

От 17-годишен до момента Георги Кожухаров е фоторепортер на „ Икономедиа “. Носител е на доста награди, а фотосите му разгласяват най-престижните интернационалните организации и издания. Показвал ни е военните дейности в Сирия и Украйна, бежанския поток към Европа, митинги, яд и горест у нас и в чужбина.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР