Манама (AFP) – Арабската лига призова в четвъртък за мироопазващи

...
Манама (AFP) – Арабската лига призова в четвъртък за мироопазващи
Коментари Харесай

Арабската лига призовава за разполагане на мироопазващи сили на ООН в палестинските територии

Манама (AFP) – Арабската лига прикани в четвъртък за мироопазващи сили на Организация на обединените нации в „ окупираните палестински територии “ на интернационална среща на върха, доминирана от войната сред Израел и Хамас.

В заключителното си изказване след среща в Манама 22-членната група прикани за „ интернационалните защитни и мироопазващи сили на Организация на обединените нации в окупираните палестински територии “, до момента в който не бъде приложено решение за две страни.

То също по този начин одобриха апели от домакина на краля на Бахрейн Хамад бин Иса Ал Халифа и палестинския президент Махмуд Абас за „ привикване на интернационална конференция под егидата на Организация на обединените нации, за разрешаване на палестинския въпрос въз основа на решението за две страни “. среща на арабските държавни и държавни ръководители, свикана в Бахрейн повече от седем месеца след спора в Газа, който раздруса по-широкия район.

Войната в Газа избухна след офанзивата на Хамас против Южен Израел, която докара до гибелта на повече от 1170 души, най-вече цивилни, съгласно пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР