Преди 31 години България пое по пътя на демокрацията и

...
Преди 31 години България пое по пътя на демокрацията и
Коментари Харесай

Васко Кръпката: Насърчавам младите, които изпитват носталгия по социализма, да се запознаят с историята

Преди 31 години България пое по пътя на демокрацията и затова посетител в предаването „ Тази заран “ по bTV беше едно от лицата на българската просвета в прехода – Васко Кръпката.

Музикантът, който работи по 20-ия си албум с групата „ Подуене блус бенд “, доста ясно си спомня къде е бил, когато преди 31 години е научил за свалянето на Тодор Живков. По това време той е карал такси, с цел да устоя фамилията си и в колата му се е качила пияна жена. Тя му е обяснила, че има мотив да чества и по тази причина си е разрешила да стартира от сутринта. Той обаче не е повярвал и бързо се е прибрал у дома, с цел да се увери, че всичко е истина.

61-годишният музикант с носталгия си спомня за силата на хората, която, по негови думи, се е изгубила в чалгата. Тъй като целият му живот е обвързван с музиката, той постоянно си изяснява нещата с музикални термини.

На въпроса на Антон Хекимян дали българите съумяват да се изразят задоволително добре с песните, Васко Кръпката призна, че огромна част от известната музика не коства. Според него едно дете от втори клас би могло да напише по-добри текстове от всеобщите за „ луната и цветята “, които чуваме. Въпреки това не губи вяра, че всичко това ще се промени в бъдеще.

Относно митингите против Бойко Борисов, Васко Кръпката показа, че не поддържа Борисов, не поддържа митинга, само че поддържа правото на хората да стачкуват, тъй като точно това е била задачата на митингите преди три десетилетия.

На младежите, които изпитват носталгия по социализма, музикантът сподели: „ Имате интернет, поинтересувайте се и се запознайте с историята. “

Може да чуете цялото изявление във видеото на уеб страницата LadyZone.bg:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР