Предаването на властта от екипа на Кирил Петков в Министерски

...
Предаването на властта от екипа на Кирил Петков в Министерски
Коментари Харесай

БНТ изпрати Кирил Петков с медиен скандал като за последно

Предаването на властта от екипа на Кирил Петков в Министерски съвет " роди " неочакван медиен сюжет, откакто Българска национална телевизия разгласиха фотография на някогашния министър председател и Лена Бориславова под ъгъл, който надали не демонстрира по какъв начин двамата се държат за ръка.

Снимката на фоторепортера Десислава Кулелиева е подбрана и оповестена във Facebook-профила на " По света и у нас " с единствения коментар, че " досегашният министър председател Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова напуснаха постройката на Министерски съвет ".

Фотографията на Българска национална телевизия обаче беше употребена от няколко онлайн медии като " вест ", че двамата са се държали за ръка, и задейства нова вълна от мнения във Фейсбук за хипотетична любовна спекулация - " създание " на уеб страницата на Недялко Недялков ПИК, което се подгрява в медийни изяви на Бойко Борисов и Десислава Атанасова през последните месеци.



Намеците, че Петков и Бориславова са се държали за ръка на стълбите на Министерски съвет, са неверни - това се вижда от фрагментите на Bulgaria on Air, които ясно демонстрират зрителната машинация.

По-късно и Българска национална телевизия взеха решение да добавят галерията си с няколко фотоси, на които разминаването сред двете ръце е явно.



Самата Лена Бориславова реши да вземе отношение по случилото се, като уточни, че спекулациите към фотографията са " следващата акция, която да дискредитира присъединяване на дами в политиката и да удари по водача на партията, която стартира смяната ".

" Днес в Министерския съвет имаше минимум стотина кореспонденти, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат непрекъснато с нас и ще снимат всичко, от всевъзможен ъгъл, в това число подобен, от който наподобява като че ли съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила. Няма проблем, че има подобен кадър. Има проблем, че той ще послужи за следващата акция, която да дискредитира присъединяване на дами в политиката и да удари по водача на партията, която стартира смяната ", споделя тя.

" Първите дами депутати се избират през далечната 1946 година Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която желае да се развива професионално със лични сили и да има мнение. Тази жена незабавно бива жигосана като нечия любовница, като неубедителна, нерационална, интелектът и персоналните качества нямат значение - друго е средството за триумф и то зависи отново от мъж. Промяна е нужна в света, само че още повече тук, в България ", споделя тя.

Атаките против Лена Бориславова започнаха през цялото време на ръководството на " Продължаваме промяната ", като идваха освен от страна на опозицията, само че и от тогавашните сътрудници на Политическа партия във властта - Има Такъв Народ - от обвинявания, че командвала парламентарната група, до последните отявлени насмешки на Тошко Йорданов с тениската " Harvard Law, just kidding ".

Най-груба обаче беше акцията на ПИК, които разпространиха записи от камери за видеонаблюдение в частна постройка, внушавайки, че Петков и Бориславова са наемали апартамент за срещи.

Партньор и избраник на 32-годишната юристка е Мирослав Иванов - досегашният ръководител на 47 Народно заседание.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР