Пред съда Борислав Динков призна, че в бил свидетел на

...
Пред съда Борислав Динков призна, че в бил свидетел на
Коментари Харесай

Единият близнак видял убийството на неговия приятел Димитър, съдът остави братята в ареста

Пред съда Борислав Динков призна, че в бил очевидец на закононарушението. " Бях очевидец на убийството на моя другар Димитър Малинов. Искрено скърбя ", сподели той и изиска да бъде пуснат на независимост. Думите му провокираха огромно отвращение измежду присъстващите в залата. " Да го беше защитил. Негов другар си, по какъв начин е допустимо ", извика братовчедка на убития Димитър. 

Другият брат Валентин Динков също призна пред съда, че с жертвата са били другари и че доста съжалявал.

По време на съвещанието юристът на братята - Светлана Званчева, изиска делото да се гледа при " закрити врата " и уточни, че двамата и за момент не се били укривали, само че съдът отхвърли с претекст за бистрота.

" Анализът на доказателствата сочи, че съществува действителна заплаха двамата да се укрият или да извършат ново закононарушение, в случай че бъдат оставени на независимост ", пледира прокурорът Димитър Костов. Той дефинира Динкови като персони с висока социална заплаха и изиска най-тежката мярка. 

Още преди да стартира гледането на мярката пред съда се събраха жители на Цалапица, които предизвестиха: " Ако пловдивският съд пусне Валентин и Борислав Динкови, ние ще ги чакаме извън ". Братята бяха посрещнати с крясъци " Убийци ", " Гробари ", " Ще ви изтръгнем езика " и други " Дано този съд да е обективен и до гроб да ви заровим ", провикна се жена пред правосъдната зала, до момента в който защитата вкарваше Валентин и Борислав Динкови вътре. 

Сред събралите се бе и майката на убития Димитър Малинов - Атанаска Бакалова, която виждайки близнаците, се разплака. " Не е единствено персоналното укривателство, близнаците имат и съучастничество. Те са закарали на мястото кирки и лопати, с цел да бъде заровен синът ми. Не желая повече да има майки като мен. Аз няма да върна сина си, само че дано да няма повече майки, които да минават през това ", сподели през сълзи дамата.

Реклама след 7-ми параграф

Събралите се пред Съдебната палата в Пловдив издигнаха плакати " Справедливост за Димитър " и желаеха ефикасни присъди за близнаците, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач Рангел Бизюрев. Протестиращите не са съгласни с повдигнатото обвиняване против близнаците, тъй като съгласно тях те не са помагачи, а съучастници в убийството и заслужават доживотни присъди. 

" Докога ще има всеки ден убийства? Ако бяха умъртвили политик, незабавно щяха да открият причинителя ", гневни са хората. Те упорстват затвор за близнаците и доживотна присъда да килъра, който към момента не е хванат. 

Довечера още веднъж ще има митинг в Цалапица, началото му е оповестено за 19 ч. на кръговото на остарелия път Пловдив - Пазарджик. Утре пък близки и другари на фамилията ще се съберат пред Районното ръководство в Стамболийски, с цел да изискат оставката на управлението, защото считат, че следствието не се е водило пълноценно.

Вчера също поданици на Цалапица, за трета поредна вечер, се събраха на митинг, с искане за бързо следствие на убийството на 24-годишния мъж, като блокираха отбивката към автомагистрала " Тракия " и опънаха транспаранти с искане за обективна присъда. Преди това с едноминутно безмълвие уважиха паметта на Димитър. 

Двамата близнаци бяха арестувани в понеделник и привлечени като обвинени за укривателство. Според обвиняването един от близнаците е обезпечил лопати и кирка за заравянето на тялото, след това двамата са го затрупали със строителни боклуци, а единият е откарал причинителя на убийството с колата на татко им.

Все още няма информация за търсения за убийството с европейска заповед за арест Рангел Бизюрев, който дни след жестокото закононарушение е напуснал страната с авансово платен самолетен билет.

Междувременно министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска оставките на шефа на Областната дирекция на полицията в Пловдив - старши комисар Васил Костадинов, както и на началника на Районното ръководство в Стамболийски - основен контрольор Ангел Керпиев. Поводът е създалото се напрежение по отношение на дейностите на полицията след осъществено ликвидиране, както и пропуски в работата до момента. Разпоредена е инспекция в регионалната дирекция, която да обясни в елементи подхванатите от чиновниците дейности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР