Пред препълнена с хора зала в Търговище по време на

...
Пред препълнена с хора зала в Търговище по време на
Коментари Харесай

Бойко Борисов се пази от вируси с рецепта на Лили



Пред претъпкана с хора зала в Търговище по време на предизборната акция за локалните избори Бойко Борисов изненада присъстващите, разкривайки, че се грижи за здравето си по рецепта на примата на българската сцена Лили Иванова, с която са дългогодишни другари. По време на речта му пред симпатизанти гласът му падна няколко пъти и се наложи той да прекъсне изявлението си, с цел да отпие вода. Именно тогава водачът на ГЕРБ реши изненадващо да показа пред присъстващите:

„ Не знам дали знаете, че Лили Иванова, която е доста добър другар и на мен, и на партията, има една загадка – бурканът с мед. Пее и гребе с лъжицата. На нашата възраст би трябвало всички да почваме с бурканчетата по-често “, показа Борисов, който посочи, че също разчитал на естествения лек, с цел да укрепва имунната си система.
Самата Лили споделя: „ Тайната ми е в нещо, което на доста хора може да се стори чудно и даже нереално, само че е по този начин – хапвам доста мед, напряко в промишлени количества. За един месец изяждам към 2, 5-3 кг мед и това е напълно съществено. Просто не мога без него. Всеки ден похапвам по стотина грама, а може и малко повече, като не не помня да пия и колкото се може повече вода. Това е, не е кой знае каква философия. Задължителното обаче е медът да е същински, а не с глюкоза “, разкрива Лили Иванова.

Хилядолетният опит на националната медицина, както и по-новите изследвания на модерни учени отреждат на меда място измежду естествените артикули с най-мощно лечебно деяние. Той съдържа всички нужни за индивида хранителни субстанции: въглехидрати, липиди, белтъчини, витамини и минерали. Тяхната биологична стойност се дължи на богатото наличие на ензими, аминокиселини, естествени антибиотици, хормони и други Голям брой от тези субстанции пчелите получават наготово от лечебните растения.

Освен за лекуване на някои болести, общо подсилване на организма и повишение на съпротивителните му сили пчелните артикули и изключително медът са подобаващи и като ежедневна здравословна храна. Медът е употребен като храна още от пещерните хора. Пчели са отглеждани в античния Египет преди повече от 6000 години. Още тогава е открито, че с изключение на хранителни качества медът има и скъпи лечебни свойства. Още Хипократ го е описал като чудесно средство за подсилване на организма. Всекидневната консумация на мед единствено за месец води до възстановяване на всички системи в организма, понижава холестерола, покачва количеството на алените кръвни кафези, подвига имунитета и има доста други изгоди. Самата Лили Иванова предлага да се употребява планински билков мед, по опция от региона на Родопите, където въздухът е необикновено чист, а билките изключително лековити.

Ретро бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР