Пред България има 3 големи риска. Първият е тактическите решения

...
Пред България има 3 големи риска. Първият е тактическите решения
Коментари Харесай

Кирил Петков уплашен от 3 големи риска за България

Пред България има 3 огромни риска. Първият е тактическите решения да завладеят партиите на статуквото. Вторият е на идващите избори националистическите позиции да дадат по-голям подтик на България в странни направления като овакантяване на Европейски Съюз. Третият риск е упоритостта за президентска република. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният министър председател и водач на Продължаваме промяната Кирил Петков.

По думите му концепцията за президентска република значи централизация на голяма власт в ръцете на един човек. Първата политическа мощ при президентска република овладява властта за 4 години. Такова нещо е огромен риск за България, акцентира Петков, представен от " Нюз.бг ".

Лидерът на Политическа партия разяснява и избора на ръководител на Народното събрание. Той уточни, че в първия ден партиите са употребявали остра изразителност, само че на идващия ден са осъзнали, че силовото говорене няма да промени нищо.

Според Петков, като повтори думите на Асен Василев, определеният за поста Вежди Рашидов е комплициран там за фасада. Той акцентира, че това припомня на годините на прехода.

Бившият министър председател съобщи, че доста хора са влезнали в Народното събрание с някаква мисъл. Решенията би трябвало да се взимат на база правила, а не на обстановка, посочи Петков. По думите му в случай че в този момент се направи група като тази от петък и поддържа хартиената бюлетина, това ще е непоследователност. Той бе безапелационен, че при поредност от такива решения Продължаваме промяната няма по какъв начин да работи с Българска социалистическа партия.

По отношение на съставянето на държавно управление Петков уточни, че Политическа партия няма да прави безпринципни обединения.

Следваме предизборните си обещания. Ще участваме в диалозите с политическите сили по 16 политики, които сме декларирали че ще подкрепим. Нямам по какъв начин да се съберем с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Няма по какъв начин в името на нещо да се прегърнем с хора на които нямаме доверие, сподели още Кирил Петков.
ТЕМА преди 6 часа 3822 преди 7 часа 3263 преди 8 часа 998
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР