Израелският министър на отбраната Йоав Галант описа във вторник искането

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант описа във вторник искането
Коментари Харесай

Галант отхвърли искането на заповеди за арест срещу него и Нетаняху

Израелският министър на защитата Йоав Галант разказа във вторник настояването на прокурора от Международния углавен съд за заповеди за арест против него и премиера Бенямин Нетаняху като " срамен " опит за интервенция във войната в Газа , цитира думите му Ройтерс.

" Опитът на прокурора Карим Хан да откаже правото на страната Израел на самозащита и да освободи своите заложници би трябвало да бъде отритнат неотложно ", сподели Галант в обява на X.

В изказването си, подкрепяйки, прокурорът на МНС Карим Хан акцентира, че Израел има право да пази популацията си .

" Това право обаче не освобождава Израел или която и да е страна от задължението им да съблюдават интернационалното филантропично право ", сподели той.

Той сподели, че без значение от военните цели, които Израел желае да реализира в Газа, прокуратурата счита, че средствата за постигането им - " а точно съзнателно причиняване на гибел, апетит, огромни премеждия и съществени пострадвания на цивилното население " - са били нарушител.
 Русия се възмути от двойния критерий на Съединени американски щати за решенията на МНС
Русия се възмути от двойния критерий на Съединени американски щати за решенията на МНС

Анатолий Антонов порица парада на американското двуличие

Външният министър Израел Кац сподели, че е създал  специалнен отдел в границите на външното министерство, с цел да противодейства на решението на прокурора на МНС.

" Възнамерявам да приказвам с външните министри на водещи страни по света, с цел да ги прикани да се опълчват на решението на прокурора и да заявят, че даже и да бъдат издадени заповеди, те нямат желание да ги ползват против израелски водачи ", сподели Кац.

" Правенето на паралели сред водачите на една демократична страна, решена да се пази от презрения гнет, с водачите на една кръвожадна терористична организация е надълбоко деформиране на справедливостта и очевиден честен неуспех " съобщи Бени Ганц, министър в кабинета на Нетаняху.

Според израелският финансов министър Безалел Смотрич, решението да се изискат заповеди за арест на Нетаняху и Галант е " проява на двуличие и ненавист към евреите ".
 Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно отнасяне на Израел и
Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно отнасяне на Израел и " Хамас "

Блинкън сложи под въпрос легитимността на съда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР