Празничните светлини на коледната елха могат да повлияят на качеството

...
Празничните светлини на коледната елха могат да повлияят на качеството
Коментари Харесай

Коледните светлинки може да пречат на Wi-Fi връзката 

Празничните светлини на коледната елха могат да повлияят на качеството на WiFi връзката, предизвестява самостоятелният английски телефонен регулатор Ofcom в известие до медиите.

Преди да започнете да се подсмихвате недоверчиво, знайте, че предизвестието е основателно – лампичките, окичени по елхата, в действителност могат да попречат на сигнала ви – както и доста други устройства. Въпросът е в каква степен. 

Микровълновите печки и флуоресцентните лампи също могат да смутят сигнала. 

Нека се върнем в учебно заведение и си напомним урока за електромагнитния набор. Той обгръща радиовълните, микровълните, забележимата светлина и радиацията. Всичко това е към нас от самото начало. Телефони, радиоапарати, тв приемници и настолни лампи – всички зависят от този принцип.

Безжичните мрежи нормално работят на 2,4 гигахерца в микровълновия радио набор. Един херц е една дължина на вълната в секунда. Една FM радио станция може да употребява 100 мегахерца, или 100 000 000 талази в секунда. 2, 4 гигахерца при безжичния интернет се равнява на 2 400 000 000 талази в секунда, което значи, че радиовълните, употребявани от Wi-Fi, са доста по-къси. По създание, това значи, че те са „ по-слаби “ от FM радио вълните – защото изискват повече мощ за покриване на същото разстояние.

Вашият безжичен рутер също по този начин употребява доста по-малко сила, в сравнение с един FM радио предавател. Обикновено оптималният обсег на домашния Wi-Fi сигнал е към 100 метра, до момента в който FM в подобаващи условия обгръща дистанции от повече от 10 км. (Безжичните мрежи на обществени места, известни като WiMAX, работят на по-големи площи, само че известието на Ofcom не се отнася за тях.)

Защото домашната безжична мрежа има доста по-малка мощ от един огромен FM предавател и вълните са по-слаби, това къде ще  поставите рутера и какво има към него, е от голяма важност. Електрозахранване, микровълнови печки, стоманени греди, бетонени облицовки и фолио за изолираност – всичко това може да има резултат. В по-старите жилища с по-дебели стени също има разлика, защото високочестотните Wi-Fi радио не проникват елементарно през тях.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР