Правителството отпусна близо 18 милиона лева за ремонт на пътища

...
Правителството отпусна близо 18 милиона лева за ремонт на пътища
Коментари Харесай

Правителството отпусна близо 18 милиона за ремонт на пътища и ВиК-мрежа в област Враца

Правителството отпусна близо 18 милиона лв. за ремонт на пътища и ВиК инфраструктура в област Враца, научи организация BulNews. Средствата са от бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2022 година Общата сума, която ще бъде отделена за капиталови планове на общините у нас, надвишава 406 милиона лв.. 
Проектите, които получиха утвърждение в област Враца, са 9 на брой. Два от тях са за ремонт на общински пътища, други два – за рехабилитация на уличната мрежа в обитаемоте места, и пет – за създаване и реорганизация на ВиК-мрежата. 
Близо милион и половина са отпуснати за главен ремонт на сектора от пътя Криводол-Борован сред селата Чирен и Девене. Над 2 милиона пък са отделени за реорганизация и рехабилитация на общински път в Романско - от прелеза на ж.п. линията при гара Струпец до след разклона за село Синьо Бърдо. 
Над 5 880 000 лв. ще получи община Козлодуй за ремонт на съществуващи улици, ситуирани на една права – „ Княз Дондуков “ и „ Освободител “, както и уреди и такъми към тях на територията на атомния град. С малко над 2 милиона пък ще асфалтират улици в Криводол.
Значителна сума ще получат и общините за възобновяване на ВиК инфраструктурата си. За реорганизация на част от водопроводната мрежа на село Борован са отделени близо 1.2 милиона лв.. Над 1.7 милиона пък ще получи община Мездра за създаване на нов довеждащ тръбопровод в трасето на съществуващия тръбопровод от каптаж „ Пещта “ до селата Горна и Долна Кремена. За доизграждане, реорганизация и замяна на сектори от водопроводната мрежа на село Софрониево, община Мизия, са отпуснати над 850 хиляди лева, а водопроводът в оряховското село Лесковец ще бъде рехабилитиран с малко над 780 хиляди лева Последният утвърден план е за осъществяване СМР за водопроводни клонове в село Михайлово, като за задачата община Хайредин ще получи над 1.6 милиона лв.. 
Проектите са препоръчани от Националното съдружие на общините в Република България. Избрани са тези, които имат планова подготвеност, позволения за градеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Условието е Министерство на регионалното развитие да финансира 50% от цената им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни елементи – първото заплащане ще е до 10 работни дни след сключване на споразумениe и второто през месец декември 2022 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР