Възпитаници на първо основно училище Св. Св. Кирил и Методий

...
Възпитаници на първо основно училище Св. Св. Кирил и Методий
Коментари Харесай

Най-старото училище в Монтана стана на 145 години

Възпитаници на първо главно учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " изнесоха двучасов концерт в огромна зала на Драматичния спектакъл във връзка 145-тата годишнина на институцията. Първо главно учебно заведение в Монтана слага основата на учебното дело в града. То отворя порти в далечната 1879 година. Благодарение на ремонта преди две година постройката бе изцяло реновирана. В него се образоват 520 възпитаници. В препълнената зала на Драматичния спектакъл 195 ученици на учебното заведение изнесоха концерт – театър за патронния си празник. Директорката Албена Иванова приветства някогашни и сегашни възпитаници и учители:
" Празнува в действителност най-старото учебно заведение в Монтана. В това учебно заведение потегля образованието в Монтана... "
Облечени като светите братя Кирил и Методий ни посрещат Бранимир и Денислав:
" Азбуката е най-важното нещо за дадена страна, без нея писмеността не може да съществува... Училището е доста значимо, хората би трябвало да става по-умни, по-добри в живота, би трябвало да имат работа по тази причина е учебното заведение. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР