Правителството отпусна 51 милиона и 600 хиляди лева за Коледни

...
Правителството отпусна 51 милиона и 600 хиляди лева за Коледни
Коментари Харесай

Правителството отпуска по 40 лв. коледна добавка за пенсионерите

Правителството отпусна 51 милиона и 600 хиляди лв. за Коледни добавки на пенсионерите с най-ниски пенсии. Над милион и 200 хиляди пенсионери ще получат бонус за празниците. Премиерът Борисов означи, че средствата се дават поради положителното осъществяване на приходите в Бюджета в следствие от битката с контрабандата и сивата стопанска система. Борисов разяснява през днешния ден и всички настоящи тематики от последните дни, свързани отчета на Еврокомисията и митингите в страната. Ирина Цонева с детайлностите.

40 лева е спомагателната сума, която пенсионерите ще получат за Коледа. Условието обаче е пенсията или общ брой от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за месец декември 2018 година, да е в размер до 348 лева в това число, т.е. до размера на линията на беднотия за 2019 година

Най-щедрият от началото на прехода - по този начин министър председателят Бойко Борисов дефинира бюджета за идната година, а по тематиката за надбавките към пенсиите уточни, че единствено от началото на този негов мандат за пенсионерите са дадени над 200 млн. лева повече. В рамките на трите му мандата, взети дружно, сумата надвишава половин милиард лв..

Бойко Борисов разяснява през днешния ден и следващия отчет на Еврокомисията с признателност към нейния вицепрезидент Франс Тимерманс за позитивната му и справедлива, по думите на премиера, оценка за промените у нас. За първи път от шест рекомендации в предходния отчет, три се затварят и една от тях е обвързвана точно с битката против проведената престъпност у нас.

Премиерът цитира и похвалите на Тимерманс, че за за първи път в този отчет ясно се показва, че в случай че България продължи по този път, процесът по Механизма за съдействие може да завърши преди края на мандата на актуалната Еврокомисия.
Бойко Борисов-министър-председател: Това ли желаят митингите, да спре битката,това ли е оценката която се дава, че било тресавище, нали все сме привикнали да споделяме департамента на Щатите, Еврокомисията, ето какво споделя евросоциалист номер едно, претендентът за ръководител на Европейска комисия.
Затова и Бойко Борисов съобщи и увереност, че в случай че холандското държавно управление чете деликатно отчета, страната ни може най-малко по въздух да бъде призната в Шенген преди края на мандата на този Европарламент.

Пред министрите от кабинета министър председателят съобщи още, че чете доста деликатно всяка дума, казана от европартньорите ни и в тази връзка е обърнал съществено внимание на тематиката за свободата на медиите ни. Затова той изиска през днешния ден необятен спор за медиите с присъединяване и на еврокомисари и изрично възрази, че се оказва въздействие върху която и да било медия у нас.
Бойко Борисов-министър-председател: Не може ние да сме обсадени седмици наред и в това време на живи връзки да се демонстрират междинни пръстове, да се назовават членове на кабинета " мърша ", " отпадъци " и какво ли не, и в това време някой да излезе и да каже, че няма независимост на медиите, нито се цензурира това и се повтаря всяка вечер в най-гледаното време.  Министерски съвет: Докладът на Европейска комисия е справедлив, продължаваме с промените Министерски съвет: Докладът на Европейска комисия е справедлив, продължаваме с промените
Докладът на Европейската комисия отразява обективно устрема на всички институции в страната за промяна в правосъдната система. Това разясниха в Минист...

Борисов разяснява през днешния ден и тематиката за по-високите налози върху старите коли както и съпротивата на кметовете против решението на ГЕРБ на отдръпна това предложение.
Бойко Борисов-министър-председател: Аз беседвам с парламентарната група на ГЕРБ не като министър председател, а като ръководител на своята партия, която аз съм основал. Затова завчера ги събрах по отношение на двата дискутирани сега проблеми. Единият е за повдигане с 6 до 10 лева налога на старите коли. Казах им да го върнат, единствено че се възпротивиха кметовете. Защото те споделят главната офанзива против нас по градовете е нечистият въздух.
Борисов не се съгласи и с думите на президента Румен Радев, който отхвърли среща с Владислав Горанов и Менда Стоянова с претекста, че стои в края на законотворческия развой. В същото време обаче, сподели Борисов, президентът приемал Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, и по-късно коментирал предложенията им за визията на България
Бойко Борисов-министър-председател: Това е не първоначално, а преди началото на какъвто и да било развой. Щом Българска социалистическа партия кани президента на пленум и показва визията си, за какво ГЕРБ да не потърси среща с президента за толкоз значими управнически решения, за които е необходим необятен публичен консенсус.
Премиерът изиска и повече бистрота в касовите бежеки за цените на горивата.
Бойко Борисов-министър-председател: Възложил съм на финансовия министър да създадат промени в Наредба 18 и когато зареждаш на бензиностанцията, като при сметките си за ток, хората да вижда разрушена цена какъв брой е индустриалната цена, акциза, Данък добавена стойност - по какъв начин се образува цената.
Работа по промените с още по-бързи темпове изиска в умозаключение министър председателят от своите министри.
 Протести в страната против високите цени на горивата Протести в страната против високите цени на горивата
С митинг пред общината във Варна и автошествие - поданици на морската столица и през днешния ден обявиха, че са срещу високите цени на горивата. Те обаче упорства...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР