Правителството на САЩ избегна спиране на работата си, след като

...
Правителството на САЩ избегна спиране на работата си, след като
Коментари Харесай

Договорка в последния момент: Конгресът на САЩ избегна спиране на работата на правителството

Правителството на Съединени американски щати избегна прекъсване на работата си, откакто Камарата на представителите и Сенатът се споразумяха за краткотрайно финансиране, което да предотврати частичното блокиране на работата на федералните организации. Заплахата от прекратяване на работата на американското държавно управление бе избегната часове преди приключването на крайния период в среднощ, откакто преди този момент законопроектът за краткотрайно финансиране бе признат в Камарата на представителите.

Законопроектът, който поддържа финансирането на държавното управление до 17 ноември - само че не включва нова помощ за Украйна - беше утвърден в Сената с 88 гласа против девет.

Президентът Джо Байдън го подписа минути преди крайния период в среднощ.

Спирането на държавното управление щеше да  накара десетки хиляди федерални чиновници да излязат в отпуск без възнаграждение и щеше да спре другите държавни служби

Но в трагичен поврат в събота следобяд републиканците в Камарата на представителите се пребориха да одобряват краткотрайна мярка за финансиране, която да остави държавното управление да работи доникъде на ноември и да не прави огромни отстъпки във връзка с равнищата на разноските. Сделката беше подкрепена от повече демократи в сравнение с републиканци като 90 от тях гласоподаваха срещу. 

В изказване, оповестено малко след гласуването в Сената, президентът Джо Байдън сподели, че „ крайните републиканци в Камарата на представителите са се пробвали да основат „ създадена рецесия “ и прикани ръководителя Маккарти да разреши по-нататъшното съглашение за финансиране на Украйна да бъде признато без закъснение. Той добави: „ При никакви условия не можем да позволим американската поддръжка за Украйна да бъде прекратена “.

Лидерът на Демократическата партия в Сената Чък Шумър сподели, че „ американците могат да въздъхнат с облекчение “ и че „ рисковите, неприятни и нездравословни “ бюджетни съкращения, за които някои републиканци упорстваха, са били избегнати.

Но той акцентира, че съглашението не е „ крайната дестинация “, твърдейки Киев, че спомагателен финансов пакет за Украйна не е бил отхвърлен като добави: „ Няма да спрем да се борим за повече поддръжка за Украйна “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР