Правителството на Полша ще строи ограда по границата с руския

...
Правителството на Полша ще строи ограда по границата с руския
Коментари Харесай

Полша започва да строи ограда по границата си с Русия

Правителството на Полша ще строи ограда по границата с съветския анклав Калининград, с цел да предотврати противозаконното прекосяване на границата.

Това заяви министърът на защитата Мариуш Блашчак. Той е наредил градежа на оградата, защото Варшава подозира, че Русия има намерение да спомага на мигранти от Азия и Африка за незаконно пресичане на границата. Летището в Калининград към този момент приема полети от Близкия изток и Северна Африка. Реших да подхваща дейности за повишение на сигурността на полската граница, съобщи Блашчак.

Границата би трябвало да бъде подсигурена, с цел да може Полша да се усеща сигурна. Той добави, че е разрешил градежа на краткотрайна ограда от бодлива тел по дългата 210 километра граница. Предвижда се оборудването да е високо 2,5 метра и надълбоко 3 м. Преградата ще се състои от три реда бодлива тел, които се употребяват от военните по целия свят. В нея ще има и електронно съоръжение, а работата по издигането й стартира незабавно.

На границата сред Полша и Беларус предходната година се разигра същинска мигрантска рецесия, когато доста хора я прекосиха нелегално. От 2021 година насам десетки хиляди мигранти и бежанци, най-вече от Близкия изток, са минали или са се пробвали да преминат в Полша от Беларус.

Граничната защита на Полша и неправителствените организации на място не престават всекидневно да оповестяват за десетки опити за нелегално прекосяване там. В разгара на рецесията Полша изпрати хиляди бойци и служители на реда, с цел да подсилят патрулите на граничната защита, и утвърди закон, който разрешава мигрантите да бъдат принуждавани да се връщат назад в Беларус.

Полша построи 86-километрова стоманена ограда по границата с Беларус, работата по която завърши през юни.

Полски водачи и ръководители от Европейския съюз упрекнаха беларуското държавно управление, което е съдружник на съветския президент Владимир Путин, че е провело миграцията, с цел да сътвори безпорядък и разделяне в Европейски Съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР