Правителствата на България и Македония ще проведат съвместно заседание в

...
Правителствата на България и Македония ще проведат съвместно заседание в
Коментари Харесай

Правителствата на България и Македония се срещат в Струмица

Правителствата на България и Македония ще проведат взаимно съвещание в Струмица през днешния ден. Очаква се на съвещанието да бъдат подписани девет значими документа за двустранно съдействие.
Сред тях са споразуменията за намаляването на цените за роуминг сред двете страни и построяването на нова междусистемна газова връзка. Ще бъдат подписани и договорености в региона на външната политика, вложенията, защитата, туризма, инфраструктурата и реакцията при бедствия. Споразуменията са част от осъществяването на Договора за добросъседство.

През 1920 година Струмица е последният македонски град, който се предава на някогашна Югославия по Ньойския контракт. Затова и години наред той страда от тежка изолираност, беднотия и липса на каквато и да била инфраструктура. Днес обаче градът наподобява по радикално друг метод споделят, че е един от най-бързо разрастващите се в страната. Хората тук гледат с вяра за по-добро бъдеще на стоплянето в връзките сред България и Македония.

Белег за подобряването в връзките сред двете страни е и този монумент на убития болшевик Благой Янков, до който имаше плоча с надпис, че е погубен от български фашистки окупатор, а в този момент по заповед на премиера Зоран Заев надписът е оправен единствено на фашистки окупатор. Спомен от предишното е и надписът на паметника на цар Самуил с О, за с цел да бъде помакедончен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР