Прахът се утаява навсякъде и е много дразнещ. За да

...
Прахът се утаява навсякъде и е много дразнещ. За да
Коментари Харесай

Хитри идеи, с които да махнете прахта

Прахът се утаява на всички места и е доста провокиращ. За да се отървете от него, задоволително е да го почистите, само че какво от това, в случай че след няколко дни ще се върне още веднъж във вашето домакинство?

Разбира се, тази публикация ще приказва за метода на разчистване с прахосмукачката и други подобаващите устройства за това, само че главното е да се ограничи образуването му.

Ето главните препоръки:

- Поддържайте вярната температура и мокрота - за хората идеалната температура в затворена стая би трябвало да бъде 20 - 22 ° С и към 18 ° С в стаята, където спите. По отношение на влажността на въздуха, 30 - 60% е оптималният диапазон. Праховите акари имат малко по-различни условия. Предпочитат по-висока температура (прибл. 25°C) и мокрота (70-80%). Борбата с влажността с естествена вентилация - просто проветряване. Абсорбатор на влага или климатик също ще ви оказват помощ. По този метод освен ще намалите равнището на прахуляк в жилището си, само че и ще си осигурите по-благоприятни условия за живот и по-добро богатство.

- Сменяйте спалното долни дрехи един път седмично - допускаме, че го вършиме по-рядко. Това е най-хубавата периодичност на подмяната му. Алтернатива е проветряването, изключително на слънце или в студено време. Самото измиване би трябвало да се прави при 60 ° С (тъй като тази температура ще отстрани акарите като минимум). През това време можете да почистите матрака с прахосмукачка. Праховите акари обичат чаршафи, възглавници и матраци. Там пируват и се хранят основно с... епидермис, само че и пърхот. Допълнителна стъпка за предотвратяване на леглото от тях ще бъде закупуването на антиалергично спално долни дрехи.

- Намалете броя на килимите и пътеките или се погрижете за тях – изключително за тези, които са трайно прикрепени към пода. Да, от време на време наподобяват добре, само че притеглят прахуляк и акари и изискват честа поддръжка. При по-тежки алергии те би трябвало да се почистват с прахосмукачка на практика всеки ден.

- Проветрявайте и перете одеялата – измивайте добре всички одеяла и кувертюри един път на всеки три месеца. През зимата можете сполучливо да ги проветрите, тъй като ниските температури (под нулата, само че най-малко за час) ще станат смъртоносни за акарите от домакински прахуляк.

- Погрижете се за плюшените животни - мийте ги постоянно при допустимо най-високи температури.

- Вземете си няколко растения - да вземем за пример хризантема или фикус. Те съвършено филтрират въздуха от въртящ се прахуляк, като в това време са дълготрайни и лесни за поддръжка.

Както можете да видите, множеството от препоръките се свеждат до това да поддържате нещата чисти и подредени. За страдание, от време на време би трябвало да се откажете от нещо, от време на време би трябвало да ограничите нещо, а различен път да започнете да отделяте повече време и сила за избрани домашен отговорности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР