Поздравяваме всички български ловци с началото на ловния сезон за

...
Поздравяваме всички български ловци с началото на ловния сезон за
Коментари Харесай

За 200 години в страната ни не е изчезнал нито един животински вид

" Поздравяваме всички български ловци с началото на ловния сезон за прелетен дивеч, като им желаем наслука, благодат и здраве на тях и техните фамилии. " С тези думи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов приветства ловците в региона на Югоизточна България, където откри дружно със заместник-министър Атанас Добрев ловния сезон.

Двамата показаха, че ловът е съществено занятие и отговорност за същинските ловци. България има открити обичаи в ловното дело повече от 130 години. За последните 200 години на територията на страната ни не е липсващ нито един скотски тип. Успешното отглеждане и разселване на наедрял и малък дивеч, положителната адаптация на чуждоземни типове и възстановяване средата за живот на другите типове дивеч, са от значително значение за водене на екологично съобразено ловно стопанство.

 Рано тази заран стартира ловът на прелетен дивеч
Рано тази заран стартира ловът на прелетен дивеч

Ловуване на малък дивеч се прави в събота, неделя и в дните оповестени за публични празници

" Като екип на Министерство на земеделието, храните и горите поддържаме практикуването на този спорт при спазването на всички правила за водене на лова и за сигурност, тъй че да бъдат избегнати всевъзможни произшествия при боравенето с ловното оръжие ", акцентира заместник-министър Добрев.

" За да бъде непокътнато благосъстоянието и разнообразието на родната ловна фауна за бъдещите генерации, е належащо всички ние, ловците, да демонстрираме дисциплинираност и висок духовен дух и да упражняваме благонадежден съвместен надзор както по време на лов, по този начин и при целогодишното полагане на грижи за запазване на дивеча ", добави заместник-министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР