Повечето домакини научават основите на готвенето под ръководството на майките

...
Повечето домакини научават основите на готвенето под ръководството на майките
Коментари Харесай

5 кулинарни грешки, наследени от нашите майки и баби

Повечето домакини научават основите на готвенето под управлението на майките и бабите си. Често, в допълнение към позитивните аспекти се научават и негативните. Например като тези в листата.

1.       Сух самун в каймата

Кюфтета с прибавен самун към кайма бяха доста известни през отминалите времена. В същото време не всички домакини накисват самун в мляко, преди да го прибавят към каймата. Не се предлага, обаче, да пропуснете тази стъпка на готвене. Сухият самун без течност отделя малко глутен, а точно това е належащо, с цел да се получи мечтаната консистенция и форма. В допълнение към всичко казано, имате потребност от застоял самун. Ако това ви е прекомерно мъчно, по-добре е изцяло да премахнете хляба от рецептата.

2.        Размразяване отвън хладилника

За бързо топене на месото домакините употребяват микровълнова фурна, вода или го оставят да се размразява в кухнята. Но всички тези способи скапват месото, изключително размразяването при стайна температура, където се отделят доста бактерии. Най-сигурният метод е да го размразите в хладилника. Да, по-дълго, само че е безвредно и без загуба на свойства, усет и витамини.

3.        Изплакване на зеленчуци и плодове

Всеки мие зеленчуци и плодове, въпросът е по какъв начин го прави. Преди това бабите откъсваха домати и краставици от градината, слагаха ги под течаща вода, отцеждаха и сервираха. Но купените артикули могат да ви основат проблеми. Ако просто измиете праха и мръсотията, те няма да са доста по-безопасни, защото единствено механичното деяние отстранява микроорганизмите. Можете, обаче, да накиснете зеленчуците с вода и сода за самун, тогава няма да е належащо да се търкат толкоз интензивно.

4.        Не накисване на сушени плодове

Разбира се, можете да ядете сини сливи и сушени кайсии, без да ги накисвате, само че единствено в случай че ги ядете настрана, да вземем за пример с чай. Ако ще готвите нещо от тях, не забравяйте да накиснете. В противоположен случай те ще бъдат по-твърди, усетът няма да се разгърне изцяло. Строго е неразрешено да се слагат сухи плодове в тестото. Те ще всмукват влагата и хлебните произведения няма да се получат.

5.       Престояване на месо от марината

Мариноването на месото прекомерно дълго е освен неефикасно, само че и нездравословно. Въпреки че наподобява, че колкото по -дълго се маринова, толкоз по -нежно ще бъде ястието. Задържането на свинско и пилешко месо в маринатата за повече от 12 часа, ги направи по-жилави. Ако съставките съдържат оцет или лимонена киселина, не превишавайте времето за мариноване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР