Повече от всяка друга нация в света американците смятат, че

...
Повече от всяка друга нация в света американците смятат, че
Коментари Харесай

Американците са най-недоволната нация от политиците си в света

Повече от всяка друга нация в света американците считат, че определените политици въобще не се интересуват какво мислят те за тях. Осем от 10 гласоподаватели обявиха това в проучване на центъра Pew Research, в съпоставяне със 74% от гласоподавателите в 24 страни.

В изследване от юли 2023 година този % нараства до 85% от американците, които споделят, че политиците не зачитат тяхното мнение. За съпоставяне, при започване на 2000 година доста по-малко американци - към 55% мислят по този метод, съобщи Дневник.

Защо американците се усещат по този метод

По време на юнското и юлското изследвания на центъра са заложени необятен кръг въпроси за политическата система и общото чувство е, че американците не имат вяра в нея и слагат под въпрос кои ползи обслужва тя.

Например, едвам 4% от американците считат, че политическата система работи извънредно или доста добре. Малък е и делът на тези, които разпореждат огромно доверие в нейното бъдеще.

Американците от дълго време се усещат " разочаровани и комплицирани " от федералното държавно управление, като едвам 16% имат вяра, че държавното управление взима верните решения.

До известна степен това отношение е подбудено от чувствата за политиците и от декларираните причини за ръководството им. 7 от 10 американци считат, че елементарните хора имат прекомерно малко въздействие върху решенията на Конгреса. Мнозинството считат, че огромните работодатели в техните региони, лобистите и групите по ползи, както и богатите донори, имат " прекомерно значимо " въздействие.

Що се отнася до това какво съгласно американците стимулира днешните определени политици да влязат в политиката, 63% споделят, че множеството или всички от тях са се кандидатирали, тъй като са желали да завоюват доста пари. Едва 15% считат, че множеството или всички са желали да пазят публичния интерес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР