Повече субсидии поискаха зеленчукопроизводители от Петричко на среща със земеделския

...
Повече субсидии поискаха зеленчукопроизводители от Петричко на среща със земеделския
Коментари Харесай

Производители на зеленчуци искат повече финансиране

 Повече дотации желаеха зеленчукопроизводители от Петричко на среща със земеделския министър. Според тях поради слабото финансиране те не са конкурентоспособни даже на гръцките си сътрудници. Производителите се оплакаха най-много от неравномерно и незаслужено систематизиране на държавните дотации.

" Държавата се прави на луда, ние им желаеме пари, с цел да си купим газ, те дават на кравари, овчари, картофаджии, непосредствено им заплащат заемите. Нас не ни броят, ние сме у друга страна, ние сме у Северна Гърция. Поне в случай че сме там, ще получаваме повече субсиди ", счита Велин Георгиев, притежател на оранжерия.

Според производителите земеделието е в будна кома, тъй като отдръпването от бранша е всеобщо. Министър съобщи, че е значимо равнището на директната европейска помощ към земеделските стопани у нас да се увеличи.

" Нас ни дели 20 км от Северна Гърция, където се създават домати. Разликата в поддръжката обаче е в пъти. България не е страна, която да може да си разреши да компенсира това, тъй като не може да бъде обещано единствено за производителите на Петрич ", сподели тя.

Танева акцентира, че за българските производители е мъчно да се провеждат и да доставят задоволително огромни партиди продукция в питателните вериги, а положителното взаимоотношение сред двете страни ще бъде измежду целите пред министерството в идващите месеци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР