Повече от 1000 сирийски бежанци са преминали днес границата с

...
Повече от 1000 сирийски бежанци са преминали днес границата с
Коментари Харесай

Хиляди сирийски бежанци се връщат от Ливан

Повече от 1000 сирийски бежанци са минали през днешния ден границата с Ливан, с цел да се завърнат по домовете си в Сирия, съобщи ТАСС като цитира локална медия.

Според Watania, интервенцията по завръщането на цивилните е извършена със съдействието на Комисариата за бежанците към Организация на обединените нации.

Уточнява се, че измежду хората доминират дами и деца. Те са били имунизирани против полиомиелит.

Припомняме, че при започване на декември беше обявено за към 30 000 сирийски бежанци, които непринудено са се завърнали от Йордания.

Както е известно, Йордания е измежду страните, приели на своя територия най-вече сирийски бежанци от началото на войната в Сирия през 2011 година.

По данни на Аман, 1,3 млн. души са избягали там в търсене на избавление, а те са коствали на управляващите 10 милиарда $.

В задачата на Организация на обединените нации в Сирия са регистрирани като бежанци 650 000 души.

Завръщането на бежанците стана допустимо, откакто границата сред двете страни бе отворена още веднъж след 3 години.

Министерството на защитата на Русия разгласи в средата на ноември, че близо 270 000 сирийски бежанци са се върнали в родната си страна през последните месеци.

Москва и сирийското държавно управление предизвикват бежанците да се върнат в Сирия. Но държавни управления предизвестяват, че е прекомерно рано, защото се притесняват от гонене на бежанци.

През ноември държавният министър по въпросите на бежанците на Ливан Моуин Мерехби разгласи, че към 20 сирийски бежанци, които са се завърнали от Ливан в Сирия, са били убити от силите на режима на сирийския президент Башар Асад.

По-рано ливанските управляващи прецизираха, че 87 670 сирийски бежанци са напуснали Ливан и са отишли в Сирия в интервала от юли до ноември тази година.

Междувременно, през днешния ден стана ясно, че е бил подписан указът за идното евакуиране на американски войски от Сирия.

Доналд Тръмп заяви на 19 декември за изтеглянето на американски войски от Сирия. Той изясни това с обстоятелството, че успеха над терористичната група ДАЕШ (Ислямска държава) в Сирия е извоювана.

Според американски чиновници изтеглянето на войски ще отнеме от 60 до 100 дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР