Потвърдена е положителната проба за коронавирус на 43-годишен пациент в

...
Потвърдена е положителната проба за коронавирус на 43-годишен пациент в
Коментари Харесай

Вълна от гурбетчии залива Дупница, заразеният с COVID-19 пипнал вируса в...

Потвърдена е позитивната проба за ковид на 43-годишен пациент в Общинската болница в Дупница. Това заяви за Българска телеграфна агенция регионалният шеф Виктор Янев.

Пациентът е от кочериновското село Стоб. Той се е лекувал самичък, само че получил като затруднение двустранна бронхопневмония и е бил признат в здравното заведение в събота.

Извънредно! Броят на инфектираните с COVID-19 в България към този момент е над 200! ВИДЕО

Линейка на Спешния център в Дупница е била извикана на адреса му, откакто той се е обадил на телефон 112 и е съобщил, че има всички признаци на заболяването.

Мъжът е работил в Банско, където има търговски обект. Напуснал е Банско преди да бъде наложена обсада на курортния град.

Пациентът е настанен в изолатора на общинската болница, който се намира в ортопедичното поделение, особено обособено за задачата в постройката на някогашната Военна болница.

43-годишният мъж е имал дихателни проблеми, наложило се е да бъде подложен на О2. Засега ситуацията му е нормализирано.

Имаме подготвеност за работа и в трите лечебни заведения на територията на региона, в това число и частната в Дупница, сподели регионалният шеф Виктор Янев. Той уточни, че през идващите дни се чака да се върнат от рискови дестинации, измежду които Испания, Италия, Гърция, Кипър, Обединеното кралство, Португалия, още поданици на региона.

Междувременно през днешния ден от Общинската болница в Дупница оповестиха, че са получили 200 броя защитни дрехи, от Държавния запас. Те са предопределени за медицинския личен състав и включват гащиризони и маски за многократна приложимост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР