Потребителите на Twitter се събудиха в петък сутринта соще по-голям

...
Потребителите на Twitter се събудиха в петък сутринта соще по-голям
Коментари Харесай

Хаос в Туитър: Робърт Дауни Джуниър и Скалата без сини значки, Мъск плаща верификацията на Стивън Кинг

Потребителите на Twitter се разсъниха в петък сутринта соще по-голям безпорядък в платформата, в сравнение с бяха привикнали през последните месеци при ръководството на основния изпълнителен шеф Илон Мъск, откакто широкообхватно отменяше сини отметки от известни персони, публицисти и държавни организации, пишат от уеб страницата на Си Ен Ен.

Краят на обичайна верификация означи началото на радикално друг информативен режим в Twitter, който се акцентира от съвсем незабавните проблеми справителствени акаунти; премахването на етикетите, употребявани преди този момент за идентифициране на китайската и съветската пропаганда; както и от битката на компанията за самостоятелно наново верифициране на някои високопоставени персони като папа Франциск.



Широк кръг медийни организации изгубиха златните значки за верификация, които екипът на Мъск беше създал месеци по-рано като опция на обичайна верификация на комерсиална марка, което отразяваше очевидния отвод на тези организации да заплащат за значките, които в този момент костват 1000 $ на месец.

Въпреки че някои от най-видимите проблеми при въвеждането на системата могат да бъдат отстранени през идващите дни, по-широкото влияние на смяната е да затрудни потребителите при определянето на достоверността на даден акаунт и евентуално да подкопае главната роля на Twitter като център за вести. Верификацията в Twitter към този момент не е индикатор, че даден акаунт съставлява този, за който се представя; вместо това тя отразява, че потребителят - или явно притежателят на Twitter - е платил за Twitter Blue, абонаментната услуга на компанията.

Предишни опити с промени в инспекцията доведоха до сходен безпорядък, което накара Twitter да отсрочи въвеждането им няколко пъти. Въпреки това Twitter продължи да ползва тактиката си за платена верификация с вярата да усили приходите от абонаменти, откакто означи внезапен спад в главния си бизнес с продажби на реклами.

След като смяната в четвъртък отстрани верификацията от формалния държавен акаунт на Ню Йорк, акаунтът написа в Twitter в четвъртък вечерта: " Това е достоверен акаунт в Twitter, който съставлява управата на Ню Йорк. "

По-късно на този туит отговори различен акаунт в Twitter, носещ същото профилно изображение и лека разновидност на потребителското име на формалния акаунт.

" Не, не сте ", споделяше акаунтът на измамника. " ТОЗИ акаунт е единственият достоверен акаунт в Twitter, който съставлява и се ръководи от управата на град Ню Йорк ".

До петък сутринта верификацията на профила на управата на града беше възобновена със сива отметка, указваща, че това е " акаунт на ръководеща или организация с многостранно присъединяване ". Същото се беше случило и с папа Франциск, който също беше изгубил синята си отметка в четвъртък.

В видимо несвързана и инцидентна смяна Twitter също по този начин отстрани етикета " финансирана от държавното управление медия " от сметките, принадлежащи на канадската CBC и NPR, последната от които се отхвърли от Twitter поради етикета, защото NPR съобщи, че етикетът показва неправилно публицистичната самостоятелност на новинарската организация от държавното управление на Съединени американски щати.

Twitter също по този начин отстрани етикета " медия, обвързана с страната " от сметки, принадлежащи на китайската Xinhua News и съветската RT.

Според NPR Мъск е премахнал всички етикети на медии в Twitter след предложение на създателя Уолтър Айзъксън, който написа биографична книга за Мъск. Айзъксън, който е верифициран в Twitter като клиент на Twitter Blue, разгласява в четвъртък в Twitter фотография на Мъск от площадката за изстрелване на галактическия транспортен съд Starship на SpaceX.

Ето някои от известните профили, които са решили да верифицират или не своите профили:











Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР