Постепенно вървим към един момент, в който европейските граждани ще

...
Постепенно вървим към един момент, в който европейските граждани ще
Коментари Харесай

Петър Витанов: В Европа постепенно вървим към колективен имунитет



Постепенно вървим към един миг, в който европейските жители ще доближат до по този начин заветния групов, или стаден имунитет , когато няма да се постанова повече да затваряме граници, сподели в изявление за БНР евродепутатът Петър Витанов.
Витанов е безапелационен, че до хаоса от началото на пандемията през предходната година няма да се стигне още веднъж.

„ И даже на локално равнище да има някакви рестрикции, някакво затваряне, то по никакъв начин  няма да достигнем равнищата, които тези рестрикции имаха единствено преди една година . “

Според Витанов влезащият в действие от през днешния ден зелен имунизационен паспорт (ваксинационен сертификат) е „ добра опция за възстановяване на свързаността и за улеснение на пътуването “.

„ Това беше положително решение, което дава подтик на връщането на нормалността “, акцентира той в предаването „ Преди всички “.

Навсякъде могат да останат спецификите на обособените страни членки. Правото да ограничаваш пътуването е право на всяка страна членка, посочи евродепутатът.

„ Но с въвеждането на тези правила изискванията на пътешестване се унифицират . 27 страни ще съблюдават тези минимални стандарти, които попадат в документите. Няма да я има към този момент тази карантина, доста ще се улесни пътуването, ще се даде двигателна сила на туризма. “

Предишното държавно управление направи серия от неточности с подбора на ваксини и неналичието на осведомителна акция и стигнахме до миг, в който от Европейския съюз , що се касае до имунизациите, счита Петър Витанов.

„ И с най-вече ваксини, които стоят. “

Според Петър Витанов „ към този момент имаме все по-малко данни за зародили странични резултати “ от имунизациите, което би трябвало да успокои хората.

Евродепутатът се базира на европрогнози, че през август над 90% от новозаразените с ковид ще бъдат носители на Делта разновидността , или така наречен индийски вид на вируса.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР