Поставеният под номер 2 испанец Карлос Алкарас победи италианеца Яник

...
Поставеният под номер 2 испанец Карлос Алкарас победи италианеца Яник
Коментари Харесай

Алкарас ще играе срещу Медведев за титлата в Индиъл Уелс

Поставеният под номер 2 испанец Карлос Алкарас победи италианеца Яник Синер със 7:6(4), 6:3 и се класира на край на шампионата по тенис за мъже в Индиън Уелс, където ще срещне Даниил Медведев. По-рано руснакът надделя със 7:5, 7:6(4) американския си противник Франсис Тиафо и завоюва 19-а поредна победа за годината.

Ако завоюва купата в Индиън Уелс по-късно през днешния ден, Алкарас ще си върне първото място в международната класация за мъже. В момента на върха е сърбинът Новак Джокович, който пропуща американския тур поради отхвърли му да се имунизира срещу Ковид-19.

" Яник е страховит тенисист и с помощта на него аз също подвигам равнището в мачовете ни. Доволен съм от днешната победа и най-много от метода, по който се измъкнах от сетбола в първата част ", съобщи испанецът след дуела. 

Алкарас в нито един миг не бе изправен пред разиграване за пробив против Синър, който завоюва единствено 48 % от топките на първи сервис и изоставаше с 0:3 във втория сет. Алкарас приключи с 28 печеливши удара и 14 непредизвикани неточности.

По-рано денем Медведев, който е пети сийд в шампионата, продължи преобладаващата си серия против Тиафо и към момента няма загуба против американеца през кариерата си. За последната победа обаче руснакът трябваше да се труди в допълнение, откакто Тиафо отрази цели седем мачбола.

" Със сигурност щях да имаме кошмари дълго време, в случай че не бях спечелил този мач ", съобщи Медведев след края на дуела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР