Постановка Петко Бонев. Диригент Страцимир Павлов. Хореография Стефан Николов, Станислава

...
Постановка Петко Бонев. Диригент Страцимир Павлов. Хореография Стефан Николов, Станислава
Коментари Харесай

Премиера на мюзикъла „ЗОРО“ в ММФ „Варненско лято“ 2018

Постановка Петко Бонев. Диригент Страцимир Павлов. Хореография Стефан Николов, Станислава Томова. Сценография и костюми Ася Стоименова

3D Mapping и дизайн на плаката Полина Герасимова. Действащи лица и реализатори : ДИЕГО ДЕ ЛА ВЕГА(ЗОРО) - Велин Михайлов, Нейчо Петров, Николай Димитров; ЛУИЗА ПУЛИДО - Илина Михайлова, Мария Павлова, София Рухова-Лулчева; РАМОН - Калоян Лулчев, Нейчо Петров; ИНЕС - Лилия Илиева, Антоанела Петрова, Калина Жекова; ДЕТЕ ДИЕГО - Борис Обрешков; ДЕТЕ РАМОН - Фернандо Леон Васев, Калоян Тодоров; ДЕТЕ ЛУИЗА - Ясмина Арсова, Белла Петрова; АЛЕХАНДРО ДЕ ЛА ВЕГА - Людмил Петров, Лев Караван; СЕРЖАНТ ГАРСИЯ - Милен Иванов, Илко Захариев; ЕДУАРДО - Борислав Донев; ХОРХЕ - Лев Караван; ИГНАСИО - Диян Богданов; ГОНЗАЛЕС- Анатоли Романов. Оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна.

РЕЖИСЬОРЪТ

Харесвам приключенските сюжети, гледал съм всички екранизации на „ Зоро “ и всичко това ме подтикна и аз да се обърна към това превъзходно заглавие. А го върша с Варненската опера, тъй като точно с нейния екип реализирахме сполучливата международна премиера на мюзикъла „ Граф Монте Кристо “ от Ив Деска. Удоволствието от работата по него в този момент се придвижи и върху подготовката за „ Зоро “, още повече, че работя с моя постановъчен екип от „ Граф Монте Кристо “, както и с хореографите Стефан Николов и Станислава Томова, с които танцуваме буйно фламенко.

Много хубави и забавни хора се явиха на двата кастинга и изборът ни не беше елементарен. Персонажите в мюзикъла са блестящо обособени като темперамент и лъчение, тъй че с изключение на положителни певчески качества, артистите би трябвало да покажат високо артистично майсторство, движенческа техника и танцови умения. В ролята на Зоро виждам еднообразно добре трима изключителни актьори – оперния артист Велин Михайлов, потвърдил се и в оперетата, и в мюзикъла; известния артист от клубната сцена Нейчо Петров-Реджи, прочут като Исус Христос суперзвезда в едноименния мюзикъл, също с осъществяванията си в мюзикълите „ Котки “ и „ Да пееш под дъжда “ и балетния актьор Николай Димитров, който ме възхищава с умеенето си да се превъплъщава и в оперни, в оперетни и в мюзикълни постановки.

Ролята на Луиза Пулиду – Катрин Зита Джоунс в най-известния филм по сюжета за Зоро - приляга доста добре на Илина Михайлова, нашата звезда от мюзикъла „ Граф Монте Кристо “, само че разгадавам също и на Мария Павлова и София Рухова – Лулчева. В облика на Рамон се превъплъщават артистът Калоян Лулчев, прочут ни от „ Тримата мускетари “ и Нейчо Петров, а като Инес ще забележим три неустоими дами – Лилия Илиева, една приключена артистка за мюзикъл и освен, очарователната Антоанела Петрова и надарената Калина Жекова.

За детето Диего, т.е. дребния Зоро, се спряхме на Борис Обрешков, който макар нежната си възраст към този момент има няколко оперни функции зад тила си. Същото се отнася и за Белла Петрова, която учи ролята на детето Луиза, дружно с Ясмина Арсова. Те двамата, както и Фернандо Леон Васев и Калоян Тодоров доста се стараят. Но, млади или възрастни, всички се впускат еднообразно безрезервно и въодушевено в приключенията на Зоро и това ме радва и изпълва с религия в триумфа.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР